Bekijk het origineel

Voedselhulp aan Uganda dringend

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Voedselhulp aan Uganda dringend

1 minuut leestijd

KAMPALA (AP) - Meer dan 1,6 miljoen Ugandezen hebben dringend voedselhulp nodig. Dat heeft de Voedsel- en Landbouworganisatie (FAO) van de Verenigde Naties gisteren gezegd.

De FAO vraagt 47 miljoen euro om de bevolking te voeden. In Uganda woedt al zeventien jaar een bloedige burgeroorlog tussen het regeringsleger en de rebellen van het Verzetsleger van de Heer (LRA). Meer dan 800.000 Ugandezen in het noorden en noordoosten van het land zijn op de vlucht geslagen.

Het LRA ontvoerde het afgelopen jaar 8400 kinderen om die als soldaat, seksslaaf of arbeider in te zetten. 's Nachts vluchten duizenden kinderen in het noorden van het land naar de grotere steden, waar ze zich verzamelen op de straten om niet ontvoerd te worden door rebellen die in het duister ongehinderd over het platteland trekken.

De FAO heeft het geld ook nodig om de herders in het noordoostelijke district Karamoja te helpen. Meer dan een half miljoen herders zijn er zwaar getroffen door aanhoudende droogte. Ook 150.000 vluchtelingen uit Sudan, waar ook al twintig jaar burgeroorlog heerst, hebben hulp nodig.

Met de 47 miljoen euro kan de FAO 100 miljoen ton voedsel kopen, wat het land tot maart volgend jaar moet verder helpen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 29 juli 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Voedselhulp aan Uganda dringend

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 29 juli 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken