Bekijk het origineel

Vrachtvaarder Pelican 1 komt aan in Vlissingen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Vrachtvaarder Pelican 1 komt aan in Vlissingen

2 minuten leestijd

VLISSINGEN - Het beschadigde vrachtschip Pelican 1 is vanmorgen vroeg de haven van Vlissingen-Oost binnengesleept. Volgens een woordvoerder van Multraship/URS verliep de tocht zonder problemen en sneller dan verwacht.

Het containerschip raakte zondag 20 juli zwaarbeschadigd bij een aanvaring op de Westerschelde en lag sinds die tijd in het Nauw van Bath. Het schip, varend onder de Maltese vlag, was onderweg naar de haven van Antwerpen en was geladen met containers met onder meer zoutzuur in gasvorm en waterstofperoxide.

Diverse pogingen om het schip vlot te trekken moesten worden gestaakt, omdat het schip water bleef maken. Na de inzet van een drijvende bok lukte het de bergers gistermorgen vroeg het schip vlot te trekken. Twaalf sleepboten en een drijvende bok versleepten het schip daarop naar Vlissingen.

Het verslepen verliep volgens plan vrij traag, omdat gewacht moest worden op hoog water. Daarom werd gisteren tijdelijk halt gehouden op een ankerplaats tussen de Overloop van Valkenisse en het Nauw van Bath. Gisteravond kwam de Pelican 1 aan in de Pas van Terneuzen. Vanmorgen vroeg kon bij hoog water de haven van Vlissingen-Oost worden binnengevaren.

Volgens een woordvoerder van de Scheepvaartdienst Westerschelde heeft het overige scheepvaartverkeer op de Westerschelde weinig hinder ondervonden van de bergingsoperatie.

Bergers konden de Pelican 1 niet naar Antwerpen verslepen omdat het te veel diepgang heeft. Dat komt doordat het vrachtruim is volgelopen met water en er richting de Belgische havenstad een aantal sluizen moet worden gepasseerd. Omdat het schip in de richting van Antwerpen lag, moest het na het vlot trekken gekeerd worden in de vaargeul. Het overige scheepvaartverkeer werd enige tijd stilgelegd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 29 juli 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Vrachtvaarder Pelican 1 komt aan in Vlissingen

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 29 juli 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken