Bekijk het origineel

Militairen in Irak ziek door virus

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Militairen in Irak ziek door virus

1 minuut leestijd

DEN HAAG - Ongeveer tachtig Nederlandse militairen die zijn uitgezonden naar Irak zijn door een virus geveld. Defensie houdt er rekening mee dat het aantal kan oplopen tot tegen de honderd.

Volgens een marinewoordvoerder sloeg het virus toe in de nacht van maandag op dinsdag. "Er was al rekening mee gehouden dat dit zou kunnen gebeuren", aldus de woordvoerder. "Ook de coalitiegenoten in Irak hebben met soortgelijke gezondheidsproblemen te kampen gehad." De soldaten zullen naar verwachting na ongeveer vier dagen weer beter zijn.

De kwetsbaarheid van de militairen voor virussen heeft te maken met de hitte, de andere levensstijl, ander voedsel en een hogere concentratie van virussen in de lucht. Het virus veroorzaakt overgeven en diarree. De soldaten hebben enige tijd nodig om weerstand tegen de virussen op te bouwen. Hoe lang dit kan duren is nog onduidelijk.

De afgelopen week zijn ook vier militairen in een ziekenhuis in Basra opgenomen met "hittestuwing". Door de grote hitte in Irak was hun lichaamstemperatuur ontregeld.

De ziektegevallen komen vlak voor de officiƫle commando-overdracht in de Iraakse provincie Al Muthanna. De Nederlandse eenheid neemt morgen het werk van de Amerikanen en de Britten in de regio over.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 30 juli 2003

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Militairen in Irak ziek door virus

Bekijk de hele uitgave van woensdag 30 juli 2003

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken