Bekijk het origineel

Nederlander dood bij vliegongeluk

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Nederlander dood bij vliegongeluk

3 minuten leestijd

ANNECY (AP) - Een Nederlander is in het zuidoosten van Frankrijk omgekomen bij een ongeluk tijdens een parapentevlucht, maakte de politie gisteren bekend. De 52-jarige man, Bert Boeters, vloog maandagavond bij het plaatsje Morzine op 1700 meter hoogte tegen een rots. Hij was op slag dood. Vermoedelijk is een krachtige windvlaag in zijn parapente geslagen, waardoor die stuurloos werd.

"Ontvoerde toerist Algerije overleden"

BERLIJN (AP) - Een van de vijftien westerse toeristen die vijf maanden geleden in Algerije werden ontvoerd en sindsdien vastgehouden, is enige tijd geleden overleden. Het gaat om de 45-jarige Duitse Michaela Spitzer uit Augsburg, moeder van twee kinderen. Zij is bezweken aan een zonnesteek. Haar lichaam is door de ontvoerders ergens in de woestijn begraven. Dit meldde de Duitse televisie gisteren.

China geheel vrij van SARS

PEKING (AP) - De laatste twaalf Chinese SARS-patiënten zijn genezen verklaard van de dodelijke longziekte. De twaalf liggen nog wel in het ziekenhuis ter observatie en voor de behandeling van andere aandoeningen, maar zijn volgens de autoriteiten vrij van het virus dat in China aan 348 mensen het leven kostte. Met de genezenverklaring van de twaalf laatste patiënten lijkt de uitbraak van SARS in China bedwongen.

Britse politie rolt bende smokkelaars op

LONDEN (AP) - De Londense politie heeft gisteren 21 mensen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij mensensmokkel. De arrestaties houden verband met het onderzoek naar de herkomst van het Afrikaanse jongetje "Adam", wiens van ledematen ontdane lichaampje bijna twee jaar geleden in de Londense Theems werd gevonden. De politie denkt met de arrestaties de bende te hebben opgerold die Adam en honderden of mogelijk zelfs duizenden andere jongetjes vanuit Afrika naar Groot-Brittannië heeft gesmokkeld.

Stammentwist Congo kost 150 levens

NAIROBI (AP) - Zeker 150 dorpelingen zijn gedood bij een aanval door duizenden strijders van de Lendu-stam op dorpen van de Hema-stam in het noordoosten van Congo. Dat maakte een leider van de Hema, Saba Rafiki, gisteren bekend. Volgens Rafiki vielen zo'n 3000 Lendu-strijders drie dorpen aan, die zij bestookten met raketgranaten. De dorpen werden geplunderd en 150 inwoners gedood, vertelde Rafiki.

Meer landen vrijwaren VS van strafhof

WASHINGTON (AP) - Nog vijf landen hebben de Verenigde Staten toegezegd Amerikaanse militairen en burgers te vrijwaren van uitlevering aan het door Washington verfoeide Internationale Strafhof. Het Witte Huis maakte gisteren bekend dat Albanië, Bosnië-Herzegovina, Djibouti, Mauritius en Zambia zich hebben gevoegd bij een dertigtal landen die dat al eerder hebben beloofd.

België eens met wijziging genocidewet

BRUSSEL (AP) - De Belgische Kamer van Afgevaardigden heeft gisteren ingestemd met een aanpassing van de omstreden genocidewet, zodat die alleen nog geldt voor zaken waarin verdachten of slachtoffers ingezetenen van België zijn. Verwacht wordt dat ook de Senaat de aanpassing nog deze week zal goedkeuren. De aanpassing volgt op zware druk van Washington, nadat op grond van de bestaande wet aanklachten wegens oorlogsmisdaden werden ingediend tegen Amerikaanse, Britse en Israëlische leiders.

"Kwestie-Suu Kyi voor oktober opgelost"

BANDUNG (RTR) - De militaire junta van Birma zal de impasse rond de detentie van oppositieleidster Aung San Suu Kyi voor de Asean-top van Zuidoost-Aziatische landen in oktober hebben opgelost. Dat zei de Indonesische minister van Buitenlandse Zaken vandaag. De Asean-landen komen op 7 en 8 oktober bijeen op het Indonesische eiland Bali. "Wij hebben garanties ontvangen dat de kwestie-Aung San Suu Kyi voorbij zal zijn voor de Asean-top", zei minister Hassan Wirajuda.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 30 juli 2003

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Nederlander dood bij vliegongeluk

Bekijk de hele uitgave van woensdag 30 juli 2003

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken