Bekijk het origineel

Apen met SIV-virus afgemaakt

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Apen met SIV-virus afgemaakt

3 minuten leestijd

AMSTERDAM - Dierentuin Artis in Amsterdam heeft vorige week vier mandrilapen afgemaakt omdat zij besmet waren met het SIV-virus, een bekend apenvirus dat lijkt op het menselijke aids-virus. De apen zouden een blijvend gevaar vormen voor de mens en met name voor de dierenverzorgers, aldus de dierentuin.

Man verdacht van breken been baby

BREDA - Een 32-jarige man uit Bergen op Zoom is gisteren door de politie aangehouden op verdenking van zware mishandeling. Hij zou het afgelopen weekeinde het beentje van de vijf weken oude baby van zijn vriendin hebben gebroken. De mishandeling zou afgelopen weekeinde in de woning van de 27-jarige vrouw in Breda zijn gepleegd. Ook zij zou door de man zijn mishandeld. De man was naar Breda gegaan omdat de vrouw hun relatie wilde beƫindigen.

Jongen (7) overlijdt na val van trap

NIEUWEGEIN - Een 7-jarig jongetje uit Nieuwegein is maandag in een Utrechts ziekenhuis overleden nadat hij in een flat aan het Nijpelsplantsoen in Nieuwegein van de trap gevallen was. Dat maakte de politie gisteren bekend. De jongen raakte bij zijn val zwaargewond en werd in zorgwekkende toestand overgebracht naar het ziekenhuis. De politie is een onderzoek gestart naar de aard en omstandigheden van de val van het slachtoffertje.

Aanhouding na vechtpartij Poederoijen

POEDEROIJEN - Een 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is gisteren aangehouden in verband met een vechtpartij maandag in Poederoijen. Bij de vechtpartij raakte een man gewond doordat hij met een mes was gestoken. Het slachtoffer is in verband met zijn letsel vervoerd naar het Beatrix-ziekenhuis in Gorinchem.

Resten Bonte Wever branden af

SLAGHAREN - De laatste resten van de voormalige uitgaanscentrum De Bonte Wever in het Overijsselse Slagharen zijn gisterenochtend in vlammen opgegaan. Het gedeelte dat na de grote brand van mei 2001 nog gespaard was gebleven, is afgebrand. Er is vermoedelijk sprake van brandstichting, aldus een woordvoerder van de politie IJsselland. Omdat er gevaar voor instorting was, is het pand met de grond gelijk gemaakt. De eigenaar van De Bonte Wever lag al geruime tijd in de clinch met de gemeente over een sloopvergunning voor het complex.

Waalwijk besteedt fors bedrag aan scholen

SPRANG-CAPELLE - De gemeente Waalwijk heeft ruim 28 miljoen euro gereserveerd voor het onderhoud en de bouw van scholen in de komende jaren. Een aantal schoolgebouwen blijkt te zijn verouderd. In de nieuwe woonwijk Landgoed Driessen in Sprang komen drie scholen, waaronder het in Waalwijk gevestigde christelijke middelbare Willem van Oranje College. De gemeente Waalwijk heeft twintig basisscholen en drie scholen voor voortgezet onderwijs.

Dronken vrouw met kinderen aangehouden

UTRECHT - Een 34-jarige vrouw uit Amersfoort is maandagavond aangehouden op de rijksweg A2 ter hoogte van knooppunt Oudenrijn aangehouden. De vrouw, die twee dochters van 2 en 7 jaar oud bij zich had, stond op de vluchtstrook met een lekke band en schade aan de voorkant van de auto. Een voorbijganger alarmeerde de politie omdat hij de vrouw slingerend en met een zeer lage snelheid over de snelweg had zien rijden. De ademanalysetest wees uit dat de vrouw te veel had gedronken.

Geen apart buurthuis voor Turken

WAALWIJK - De Turkse gemeenschap TTD in Waalwijk krijgt geen eigen buurthuis. TTD had de gemeente daarom gevraagd door het indienen van een verzoekschrift met 400 handtekeningen. Burgemeester en Wethouders vinden dat de Turken zo veel mogelijk in de Waalwijkse gemeenschap moeten opgaan. Het college is niet bereid geld uit te trekken voor een apart buurthuis. De Turken beschikten in Waalwijk over een eigen gebouw, maar dat brandde eind vorig jaar af.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 30 juli 2003

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Apen met SIV-virus afgemaakt

Bekijk de hele uitgave van woensdag 30 juli 2003

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken