Bekijk het origineel

Prins Constantijn naar ministerie

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Prins Constantijn naar ministerie

1 minuut leestijd

DEN HAAG (ANP) - Prins Constantijn wordt per 1 augustus adviseur Europa-communicatie bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) gisteren bekendgemaakt.

De jongste zoon van koningin Beatrix heeft zijn vorige baan bij Booz Allen and Hamilton in Londen inmiddels opgezegd.

De prins gaat in zijn nieuwe functie de staatssecretaris voor Europese Zaken adviseren over wat de RVD noemt "opstelling en uitvoering van de communicatiestrategie inzake Europese samenwerking." Centraal hierbij staat de betrokkenheid van de Nederlandse burger bij de Europese samenwerking. De werkzaamheden van Constantijn (33) staan in het teken van het Europees voorzitterschap dat Nederland in de tweede helft van 2004 bekleedt.

De prins gaat in deeltijd werken. De aanstelling geldt voor twee jaar. Constantijn heeft zich al eerder met Europa beziggehouden. Tussen 1995 en 1999 werkte hij bij het kabinet van toenmalig Europees commissaris Van den Broek.

Prinses Laurentien -echtgenote van de prins- nam per 1 mei al ontslag bij het internationale communicatiebureau Weber Shandwick in Londen. Ze is voor zichzelf begonnen als onafhankelijk communicatieadviseur.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 30 juli 2003

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Prins Constantijn naar ministerie

Bekijk de hele uitgave van woensdag 30 juli 2003

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken