Bekijk het origineel

Slechter resultaat Vedior

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Slechter resultaat Vedior

2 minuten leestijd

AMSTERDAM (ANP) - Uitzendorganisatie Vedior heeft de resultaten over het tweede kwartaal zien verslechteren tegenover dezelfde periode een jaar eerder. De omzet daalde 5 procent tot 1,49 miljard euro.

Vooral de dure dollar had een behoorlijke negatieve invloed (3 procent), aldus Vedior vanmorgen bij de presentatie van de cijfers.

Het bedrijfsresultaat van de uitzender kwam uit op 43 miljoen euro, tegen 44 miljoen een jaar eerder. Het bedrijf zag de winstmarge in het tweede kwartaal iets afnemen, van 18,6 naar 17,9 procent. Er kwam een nettoverlies uit de bus van 50 miljoen euro, tegen 39 miljoen een jaar eerder.

Vedior geeft geen concrete verwachting voor de rest van het lopende boekjaar. De economische vooruitzichten noemt het bedrijf wisselend. De markten in de wereld zijn volgens de uitzendorganisatie breekbaar. In Nederland verwacht Vedior voorlopig geen ommekeer. Om de resultaten te verbeteren en klaar te staan voor het moment dat de vraag naar personeel weer aantrekt, heeft het bedrijf in Nederland in het tweede kwartaal voor ongeveer 15 procent in de kosten gesneden. De uitzendsector merkt doorgaans als eerste een herstel van de economie, omdat bedrijven in het prille begin liever tijdelijke arbeidskrachten inhuren dan dat ze personeel in vaste dienst nemen.

Vedior is buiten Nederland vooral actief in Frankrijk en Groot-Brittannië. In deze twee landen heeft het bedrijf het in het tweede kwartaal wel iets beter gedaan ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

Het bedrijf heeft verder met het oog op de toetreding van voormalige Oostbloklanden tot de Europese Unie in 2004 een kleine Poolse onderneming overgenomen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 31 juli 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Slechter resultaat Vedior

Bekijk de hele uitgave van donderdag 31 juli 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken