Bekijk het origineel

New York Times krijgt ombudsman

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

New York Times krijgt ombudsman

4 minuten leestijd

NEW YORK (AP) - De New York Times introduceert een ombudsman. Dat maakte de krant gisteren bekend. Het is een van de maatregelen die de krant neemt om herhaling van schandalen zoals dat rond de plagiërende verslaggever Jayson Blair te voorkomen. Het schandaal rond Blair, die enkele tientallen stukken verzonnen of overgeschreven bleek te hebben, heeft de krant veel vertrouwen gekost. De ombudsman moet klachten van lezers in behandeling nemen, ervoor zorgen dat redacteuren erop reageren en de hoofdredactie van aanbevelingen voorzien.

Grote drugsvangst op Parijse luchthaven

PARIJS (AP) - Op het Parijse vliegveld Roissy-Charles de Gaulle hebben douaniers gisteren een partij van 54,29 kilogram cocaïne onderschept. Volgens de douane is het de grootste hoeveelheid drugs die ooit op een Franse luchthaven is onderschept. Drie mensen die de drugs in hun bagage bij zich hadden, zijn opgepakt. Het gaat om een 26-jarige Nederlandse vrouw en twee 24-jarige Venezolanen. Volgens de verdachten waren de drugs bestemd voor de Nederlandse markt.

AI roept Cuba op tot vrijlating dissidenten

MADRID (AP) - Amnesty International heeft de Cubaanse regering gisteren gevraagd 75 dissidenten vrij te laten die in maart werden opgepakt en na een kort proces tot gevangenisstraffen van 6 tot 28 jaar werden veroordeeld wegens verzet tegen het bewind van Fidel Castro. Het gaat om mensenrechtenactivisten, een journalist en politieke tegenstanders van het communistische regime. Amnesty International stelt dat de veroordeling van de dissidenten, die niet in hoger beroep konden gaan tegen hun veroordeling, aantoont dat de mensenrechten in Cuba nog steeds niet lijken te gelden.

Videoband toont gegijzelden in Mali

BAMAKO (RTR) - De groep Europese toeristen die bijna vijf maanden geleden in de Sahara is ontvoerd, bevindt zich in Mali. De kidnappers stuurden een videoband naar de Malinese autoriteiten waaruit blijkt dat de gegijzelden, onder wie een Nederlander, in het land zijn. Dat meldde de Malinese krant L'Independent gisteren. De gijzelnemers, vermoedelijk radicale Algerijnse islamieten, zouden eisen voor de vrijlating van hun gevangenen hebben gesteld. De krant gaf geen details en zei ook niet van wie de informatie afkomstig is.

Politie arresteert drie ETA-verdachten

CAHORS (AFP) - De Franse politie heeft drie mensen gearresteerd die verdacht worden lid te zijn van de verboden Baskische afscheidingsbeweging ETA. Dat heeft de politie in de Zuid-Franse stad Cahors gisteren gezegd. Het trio was actief in een groep die aanslagen in Spanje beraamt. Volgens het Spaanse ministerie van Binnenlandse Zaken gaat het om twee Spanjaarden en een Fransman. De drie werden gisterochtend in Cahors in alle vroegte van hun bed gelicht. Ze zouden hebben geholpen met de levering van valse nummerborden en documenten. De politie trof ook wapens en explosieven aan.

Peru verzoekt Japan Fujimori uit te leveren

TOKIO (AP) - Peru heeft Japan gisteren formeel verzocht om de uitlevering van de voormalige Peruaanse president Alberto Fujimori. Fujimori wordt ervan verdacht in de periode 1990-2000 tientallen mensen door doodseskaders te hebben laten ontvoeren en vermoorden en zich schuldig te hebben gemaakt aan verduistering. Sinds zijn aftreden in november 2000 woont hij in vrijwillig gekozen ballingschap in Japan. Fujimori is Japans staatsburger.

Rusland en AzG overleggen over Erkel

MOSKOU (AP) - De Russische minister van Buitenlandse Zaken, Igor Ivanov, heeft gisteren overlegd met Artsen zonder Grenzen (AzG) over Nederlandse hulpverlener Arjan Erkel, die op 12 augustus 2002 in het zuiden van Rusland werd ontvoerd. Ivanov heeft directeur-generaal Thomas Linde van AzG-Zwitserland ervan verzekerd dat de autoriteiten al het mogelijke doen om Erkel op te sporen, liet Ivanovs ministerie weten. AzG uit kritiek op Rusland. Het land zou zich niet genoeg voor Erkel inspannen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 31 juli 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

New York Times krijgt ombudsman

Bekijk de hele uitgave van donderdag 31 juli 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken