Bekijk het origineel

Alphense jaarmarkt krijgt subsidie

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Alphense jaarmarkt krijgt subsidie

3 minuten leestijd

ALPHEN A/D RIJN - De gemeente Alphen aan den Rijn wil in beperkte mate subsidie geven aan de evenementen die verband houden met de jaarmarkt in september. Het gaat om een bedrag van 17.500 euro. De gemeente is van mening dat de verschillende activiteiten al geruime tijd bijdragen aan een goede naamsbekendheid van de plaats Alphen aan den Rijn.

Baarnse man bedreigd door ex-werkgever

BAARN - Een 18-jarige man uit Soest is dinsdag op de Hermesweg in Baarn in zijn auto bedreigd en mishandeld door een ex-werkgever. Dat heeft de politie gisteren bekendgemaakt. De belager blokkeerde met een tractor de weg en wilde de Soestenaar door het open portierraam naar buiten trekken. Toen dat niet lukte, sloeg hij het slachtoffer. Het slachtoffer liep letsel aan zijn gezicht op.

Burgemeester Deventer ontvangt jeugdige held

DEVENTER - Burgemeester Van Lidth de Jeude van Deventer heeft vanochtend op het stadhuis namens de Stichting Carnegie Heldenfonds een getuigschrift en een herinneringsgeschenk overhandigd aan de 8-jarige Fabian Put. Fabian heeft in maart vorig jaar zijn toen 3-jarige neefje van de verdrinkingsdood gered uit een sloot nabij de Nieuwedijk. De twee jongens waren aan het vissen toen het neefje in het water viel.

Subsidie voor Goudse sportaccommodaties

GOUDA - De gemeente Gouda wil 70.000 euro inzetten om criminaliteit bij sportaccommodaties tegen te gaan. Het college wil daarmee verenigingen ondersteunen bij de uitvoering van plannen om hun accommodaties veiliger en ordelijker te maken. Sportverenigingen hebben in toenemende mate te maken met inbraak en vernielingen van sportaccommodaties en eigendommen.

Actie voor behoud van ziekenhuis succesvol

HOOGEVEEN - De actie Help Bethesda voor het behoud van het ziekenhuis in Hoogeveen heeft al 27.000 handtekeningen en een groot aantal brieven opgeleverd. Alle reacties worden samengevat in een notitie die op 19 augustus tijdens een manifestatie wordt aangeboden aan landelijke politici die dan naar Hoogeveen komen.

Ballonnenwedstrijd voor goed doel

SCHERPENISSE - Recreatieterrein De Pluimpot in Scherpenisse doet vanavond mee aan een ballonnenwedstrijd ten bate van War Child, een organisatie die zich inzet voor kinderen in door oorlog getroffen gebieden. In totaal gaan 500 ballonnen de lucht in. De Pluimpot haakt in op een landelijke actie. Op honderden vakantieparken in Nederland worden naar schatting 55.000 oranje ballonnen tegelijkertijd opgelaten voor kinderen in Sierra Leone.

Sloop van school in Sprang-Capelle

SPRANG-CAPELLE - Basisschool De Vrijhoeve, de enige rooms-katholieke school in Sprang-Capelle, wordt gesloopt. Het is niet langer verantwoord om les in het gebouw te geven. De gemeente Waalwijk plaatst voor 925.000 euro acht noodlokalen. De lokalen zulle vijf jaar dienstdoen. Daarna verhuist De Vrijhoeve naar de dichtbij staande openbare Julianaschool.

Woningbrand in Veenendaal

VEENENDAAL - In een woning aan het Jan Roeckplantsoen in Veenendaal heeft gisternacht brand gewoed. Dat maakte de politie gisteren bekend. Vermoedelijk is de brand ontstaan doordat een doos met kranten die boven op een ingeschakelde zonnebank stond, vlam vatte. Niemand raakte gewond.

Wijchense man gewond door val van steiger

WIJCHEN - Een 58-jarige man is dinsdagmiddag van een zelfgemaakte steiger afgevallen. Hij was een dakkapel van een woning aan de Heilige Stoel aan het schilderen. De man raakte gewond door de val van 6 meter. Hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Nijmegen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 31 juli 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Alphense jaarmarkt krijgt subsidie

Bekijk de hele uitgave van donderdag 31 juli 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken