Bekijk het origineel

VN erkennen Jubilee Campaign

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

VN erkennen Jubilee Campaign

1 minuut leestijd

DRIEBERGEN - De economische en sociale raad van de Verenigde Naties heeft Jubilee Campaign de speciale adviserende status toegekend. Deze status geeft de christelijke mensenrechtenorganisatie de mogelijkheid officiële vertegenwoordigers aan te stellen bij de VN-kantoren in Washington, Genève en Wenen.

Dat heeft de organisatie gisteren gemeld. Jubilee Campaign maakt zich sterk voor godsdienstvrijheid en kinderrechten. Zij probeert, voornamelijk via politieke kanalen en publieksacties, een einde te maken aan de vervolging van christenen. Ook maakt ze zich sterk voor bijvoorbeeld straatkinderen, kindsoldaten en kinderen in de prostitutie.

Enkele jaren geleden vroeg Jubilee Campaign een accreditatie aan bij de Verenigde Naties. De economische en sociale raad heeft deze officiële erkenning in zijn vergadering van juli gegeven. Als "hulpverleningsorganis atie met een speciale adviserende status bij de economische en sociale raad van de Verenigde Naties" mag de organisatie nu officiële vertegenwoordigers aanwijzen voor de VN-kantoren in Washington, Genève en Wenen.

"Tot nog toe bleef onze lobby bij de Verenigde Naties vrijwel beperkt tot de jaarlijkse vergadering van de VN-mensenrechtencommissie. Nu we ook onze eigen vertegenwoordigers mogen aanstellen, krijgen we veel meer mogelijkheden om op te komen voor vervolgde gelovigen en voor kinderen die in de knel zitten. Daar zijn we heel blij mee", aldus Arie de Pater, directeur van Jubilee Campaign Nederland, in een toelichting.

De christelijke mensenrechtenorganisatie Jubilee Campaign wordt gevormd door drie zelfstandige organisaties met kantoren in Groot-Brittannië, de Verenigde Staten en Nederland.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 31 juli 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

VN erkennen Jubilee Campaign

Bekijk de hele uitgave van donderdag 31 juli 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken