Bekijk het origineel

Duitse peuter dood bij ontploffing

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Duitse peuter dood bij ontploffing

3 minuten leestijd

BARLEBEN (AP) - Een 31-jarige Duitser die een gevonden granaat met een snijbrander te lijf ging, heeft een explosie veroorzaakt waarbij zijn zoontje van twee om het leven kwam en hijzelf zwaargewond raakte. Dat meldde de Duitse politie gisteren. De explosie deed zich woensdagavond voor in een schuur in Barleben, vlak bij Maagdenburg. In een omtrek van 400 meter sneuvelden de ruiten.

Modderstromen kosten 48 Nepalezen het leven

KATHMANDU (AP) - Bij modderstromen in Nepal zijn sinds woensdag 48 mensen om het leven gekomen, heeft het rampen- en calamiteitencentrum in Kathmandu gisteren bekendgemaakt. De modderstromen worden veroorzaakt door aanhoudende moessonregens. Door watergeweld zijn dit regenseizoen in Zuid-Azië tot nu toe 849 mensen omgekomen.

Vredesoverleg Nepal wordt hervat

KATHMANDU (AP) - Maoïstische rebellen in Nepal hebben gisteren ingestemd met het hervatten van vredesbesprekingen met de regering. De regering heeft voldaan aan twee van de drie eisen die de rebellen als voorwaarde hadden gesteld om weer aan de onderhandelingstafel plaats te nemen. In een brief aan de regering stelt de leider van de rebellen, Prachanda, niet wanneer de rebellen weer in gesprek willen met de regering.

Berlusconi benoemt Scajola tot minister

ROME (AP) - De Italiaanse premier Berlusconi heeft gisteren zijn vertrouweling Claudio Scajola voorgedragen voor een nieuwe ministerspost. Scajola krijgt als minister de verantwoordelijkheid voor het in de praktijk brengen van de agendapunten van de regering. Een jaar geleden moest Scajola aftreden als minister van Binnenlandse Zaken nadat hij zich laatdunkend had uitgelaten over zijn vermoorde adviseur Marco Biagi.

Neurenberg-archief op internet

BOSTON (AP) - De universiteit van Harvard is van plan ongeveer een miljoen documenten die betrekking hebben op de berechting van nazi-kopstukken in Neurenberg (1946-1949) op internet te zetten. Conservatoren van de juridische faculteit van Harvard, die het Neurenberg-archief beheert, waarschuwen sinds enkele jaren dat de kwaliteit van de documenten waarin de processen zijn vastgelegd en stukken die als bewijsmiddelen tegen de nazi's zijn gebruikt, achteruitgaat.

VN wijzen op "stille voedselcrisis" op Haïti

NEW YORK (ANP) - Bijna de helft van alle inwoners van Haïti, circa 3,8 miljoen mensen, lijdt honger. Volgens de VN-voedsel- en landbouworganisatie FAO is er sprake van een "stille voedselcrisis" die verder uit de hand kan lopen. In een gisteren verspreide verklaring meldt de FAO dat de problemen op het zeer verarmde platteland het grootst zijn. Haïti is een van de armste landen ter wereld.

Stalin wilde John Wayne vermoorden

LONDEN (RTR) - Sovjetdictator Stalin wilde filmster John Wayne laten vermoorden. De leider van de Sovjet-Unie was woedend over de anticommunistische houding van de populaire Amerikaanse acteur. Dat stelt de Britse schrijver en acteur Michael Munn in zijn biografie "John Wayne - de man achter de mythe". Eind jaren '40 en begin jaren '50 zouden er verscheidene pogingen zijn ondernomen om de Amerikaan uit de weg te ruimen.

Hof Zuid-Afrika wijst lesbisch koppel terug

JOHANNESBURG (DPA) - Het constitutionele hof in Zuid-Afrika heeft de beroepszaak van twee lesbiennes die hun 'huwelijk' willen laten legaliseren niet-ontvankelijk verklaard. Het constitutionele hof verwees de zaak gisteren terug naar het hooggerechtshof. Marie Fourie en Cecilia Bonthuis waren al eerder naar het hooggerechtshof gestapt met het verzoek hun relatie volgens de wet bindend te verklaren. Het hooggerechtshof wees het verzoek af, waarna de twee besloten in beroep te gaan bij het constitutioneel hof. Rechter Dikgang Moseneke stelde echter dat de Zuid-Afrikaanse grondwet geen toestemming geeft voor huwelijken tussen paren van hetzelfde geslacht.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 1 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Duitse peuter dood bij ontploffing

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 1 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken