Bekijk het origineel

Antonov komt niet opdagen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Antonov komt niet opdagen

Duizenden komen tevergeefs naar vliegbasis Eindhoven

2 minuten leestijd

EINDHOVEN - Duizenden mensen zijn vanmorgen tevergeefs naar de vliegbasis Eindhoven gekomen om daar de Antonov An-225, het grootste vliegtuig ter wereld, te zien. Het vliegtuig kwam niet, omdat het met technische problemen in Tasjkent, de hoofdstad van Oezbekistan stond.

De informatie dat het vliegtuig niet zou komen, werd pas op een laat moment bekend, aldus een woordvoerder van de Koninklijke Luchtmacht. Daardoor kon niet voorkomen worden dat naar schatting zo'n 4000 mensen vanmorgen bij de hekken van de vliegbasis stonden om een glimp van het toestel op te vangen.

Rond de vliegbasis waren vanmorgen verkeersmaatregelen getroffen om de verwachte toestroom van nieuwsgierigen op te vangen. De bewaking was opgevoerd en op toegangswegen tot de vliegbasis werd het verkeer geregeld door politie en de Koninklijke Marechaussee. Met een megafoon werden toeschouwers op de hoogte gesteld van het nieuws.

Na het bekend worden van het wegblijven van het toestel stond de telefoon vanmorgen roodgloeiend bij het basisinformatiecentrum van de luchtmacht. Rond 9.00 uur verzamelden zich journalisten en vliegtuigspotters in het gebouw. "Er zijn veel teleurgestelde mensen. De informatie staat nu op internet, dus hopelijk wordt het vanzelf wat rustiger", aldus een woordvoerster.

Het is nog niet bekend of en wanneer de Antonov alsnog naar Eindhoven komt. Mocht het er nog van komen dan wordt het zeker volgende week, aldus de zegsvrouw. "Het is ook mogelijk dat de vracht wordt overgeladen in andere toestellen. maar daarover is nog niets bekend."

De An-225, eigendom van de Oekraïense vliegtuigbouwer Antonov, is met een laadvermogen van 250.000 kilo het grootste vliegtuig ter wereld. Het toestel was ingehuurd door de Koninklijke Luchtmacht om legermaterieel over te vliegen vanuit de Afghaanse hoofdstad Kabul.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 1 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Antonov komt niet opdagen

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 1 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken