Bekijk het origineel

Zus Godett: Ik word premier Antillen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Zus Godett: Ik word premier Antillen

2 minuten leestijd

WILLEMSTAD (ANP) - Mirna Louisa-Godett, de oudste zus van Anthony Godett, partijleider van Frente Obrero Liberashon (FOL), zegt dat zij de volgende minister-president van de Nederlandse Antillen wordt.

Al te diep wil ze er niet op ingaan, want helemaal officieel is het nog niet. "Het is nog te vroeg. Bel volgende week maar terug." Wanneer zij door de Antilliaanse gouverneur zal worden beëdigd, is volgens haar nog niet bekend.

De woordvoerder van het kabinet van de gouverneur zegt niets te weten over de beëdiging van Louisa-Godett (49) als nieuwe premier.

Louisa-Godett verklaart voortaan alleen met haar familienaam, Godett, door het leven te willen. Zo komt er toch een kabinet-Godett, de grote wens van haar broer Anthony. Anthony Godett was de beoogde premier van de Antillen. De arbeiderspartij FOL werd bij de laatste verkiezingen in mei de grootste partij en hijzelf kreeg veruit de meeste stemmen.

Maar ruim een week geleden bleek dat Godett niet door de screening van de Veiligheidsdienst Nederlandse Antillen (VNA) kwam. Dit wegens het strafrechtelijk onderzoek dat het openbaar ministerie tegen hem heeft lopen op verdenking van het aannemen van smeergeld, valsheid in geschrifte en oplichting.

Formateur en minister van Justitie Ben Komproe werd in zijn plaats tot premier benoemd. Godett kondigde toen al aan dat het premierschap van Komproe van korte duur zou zijn en dat hij een van zijn vijf broers en zussen naar voren zou schuiven voor het premierschap.

Volgens Louisa-Godett is zij al gescreend door de VNA. Over de uitslag heeft zij officieel nog geen bericht ontvangen, zegt ze. Louisa-Godett is nu medewerkster van FOL-gedeputeerde (een soort wethouder) Renfred Rojer.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 2 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

Zus Godett: Ik word premier Antillen

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 2 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

PDF Bekijken