Bekijk het origineel

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

"Begrafenis voor zoons Saddam"

2 minuten leestijd

AMMAN/DUBAI (ANP/RTR) - Twee dochters van de verdreven Iraakse ex-president Saddam Hussein zullen de lichamen opeisen van hun gedode broers Uday en Qusay. Dat heeft een bron rond de dochters gisteren gezegd tegen het Franse persbureau AFP.

Beide vrouwen verblijven in Jordanië, waar ze bescherming genieten van de Jordaanse overheid, zo werd donderdag bekend.

De Amerikanen weten al enige tijd niet wat zij aanmoeten met de lichamen van Uday en Qusay. Ze hadden familieleden van Saddam Hussein opgeroepen zich te melden. De Amerikaanse strijdkrachten hebben ook overleg gevoerd met de Iraakse regeringsraad over een begrafenis voor de twee beruchte broers. Volgens de bron van AFP hebben de twee zussen nu contact opgenomen met de Amerikanen.

De dochters Rana en Raghad hebben zich al jaren geleden tegen hun vader gekeerd. Saddam liet hun echtgenoten in 1996 vermoorden nadat ze in Irak waren teruggekeerd. Ze waren een jaar daarvoor uitgeweken naar Jordanië en hadden daar uit de school geklapt. Naar verluidt hadden de broers Uday en Qusay de zussen beloofd dat hun echtgenoten niets zou overkomen, maar dat bleek een leugen. Ondanks deze bloedige geschiedenis willen de gezusters dat de broers een "fatsoenlijke" begrafenis krijgen.

In een vraaggesprek met de zender al-Arabiya zei Raghad gisteren dat haar vader Saddam Hussein ten tijde van de Amerikaanse inval in Irak is verraden door vertrouwelingen. Zij zijn in de ogen van de vrouw ook verantwoordelijk voor de val van Bagdad in april. "Het was een grote schok. Het was duidelijk dat de mensen in wie hij absoluut vertrouwen had, naar ik heb begrepen de grootse verraders bleken."

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 2 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 2 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

PDF Bekijken