Bekijk het origineel

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

"Overleg VS-Iran over uitlevering leden al-Qaida"

1 minuut leestijd

WASHINGTON (ANP) - De regering-Bush voert in het diepste geheim overleg met Iran over de uitlevering van hooggeplaatste al-Qaida-leden aan de Verenigde Staten.

Dat meldde de Amerikaanse zender NBC gisteren op gezag van regeringsfunctionarissen.

De besprekingen richten zich op drie personen: Saad bin Laden, een zoon van Osama bin Laden, Suleiman Abu Gaith, woordvoerder van al-Qaida, en Abu Mussab al-Zarqawi, een wapenspecialist.

Volgens NBC zou Teheran de drie willen uitleveren als de VS op hun beurt gedetineerde leden van een Iraanse oppositiegroepering overdragen. Die zijn door Amerikaanse militairen in Irak opgepakt.

De VS beschouwen Iran als een land dat het terrorisme steunt en dat het bezit van massavernietigingswapens nastreeft. Daadwerkelijk onderhandelen met een lid van de "as van het kwaad" zou een opvallende daad zijn van president Bush, omdat hij altijd heeft gezegd geen overeenkomsten te willen sluiten met "schurkenstaten" als Iran.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 2 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 2 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

PDF Bekijken