Bekijk het origineel

Veel Nederlander oneens met paus over homo's

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Veel Nederlander oneens met paus over homo's

2 minuten leestijd

HILVERSUM (ANP) - De veroordeling door het Vaticaan van het zogenoemde homohuwelijk kan niet rekenen op Nederlandse bijval. Van alle Nederlanders boven de 15 jaar is 82 procent het oneens met de uitspraken van het Vaticaan.

Dit blijkt uit een enquĂȘte van Maurice de Hond onder 700 mensen. De Hond voerde het onderzoek uit in opdracht van het SBS6-programma Stem van Nederland dat gisteravond werd uitgezonden.

Het Vaticaan heeft het zogeheten homohuwelijk donderdag veroordeeld als afwijkend en een ernstige bedreiging voor de samenleving. Ook wijst het de adoptie van kinderen door homoseksuele paren af. In een document roept het Vaticaan roomse politici en alle rooms-katholieken op zich te verzetten tegen wetten die huwelijken tussen homo's en tussen lesbiennes mogelijk maken.

Van de ondervraagden vindt 73 procent het goed dat homo's in Nederland officieel kunnen trouwen. Bij rooms-katholieken en protestanten ligt dat percentage op 64. Van de kiezers van SP, GroenLinks en D66 vindt 90 procent het goed dat er een homohuwelijk is, bij VVD en PvdA 85 procent en bij LPF en CDA-kiezers is dat rond de 45 procent.

De uitspraak van de Amerikaanse president Bush dat vastgelegd moet worden dat het huwelijk alleen tussen een man en een vrouw gesloten kan worden, kan eveneens niet rekenen op Nederlandse bijval: 74 van de Nederlanders is het oneens.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 2 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

Veel Nederlander oneens met paus over homo's

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 2 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

PDF Bekijken