Bekijk het origineel

Brinkhorst uit zorg over JSF-orders

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Brinkhorst uit zorg over JSF-orders

1 minuut leestijd

WASHINGTON (ANP) - Minister Brinkhorst van Economische Zaken heeft in Washington zijn zorg geuit over het dreigende uitblijven van orders voor het Amerikaanse gevechtsvliegtuig JSF aan bedrijven in ons land.

Hij sprak met Alan P. Larson, die bij het ministerie van Buitenlandse Zaken als staatssecretaris is belast met economische zaken en landbouw, over de zogeheten "buy American"-wetgeving die bij het Congres in de maak is.

Twee weken geleden antwoordde het kabinet op kamervragen dat Nederlandse bedrijven tot dusver voor 95 miljoen dollar aan JSF-opdrachten hebben ontvangen en dat de orders niet tegenvallen. Staatssecretaris Van Gennip (Economische Zaken) schreef toen ook dat Nederland bij de Amerikaanse overheid zou aandringen op versoepeling van "exportrestricties."

Eerder waren berichten over een Amerikaans rapport over de JSF-orders voor D66-leider Dittrich aanleiding om te bepleiten dat ons land uit het JSF-project zou stappen. Zijn partijgenoot minister Brinkhorst liet daarop weten hiervoor niets te voelen.

Brinkhorst wil nog steeds vasthouden aan het JSF-project, maar dringt er wel bij de Amerikanen op aan dat ons land kans blijft maken op de orders die in het vooruitzicht zijn gesteld.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 4 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Brinkhorst uit zorg over JSF-orders

Bekijk de hele uitgave van maandag 4 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken