Bekijk het origineel

Margarita nu met Böhler in zee

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Margarita nu met Böhler in zee

2 minuten leestijd

AMSTERDAM (ANP) - De advocaten B. Böhler en V. Koppe zijn de nieuwe advocaten van prinses Margarita. De raadslieden hebben op verzoek van de prinses eind juni de taak van hun collega's P. Nicolaï en J. Pen overgenomen, zo erkende Böhler zaterdag.

Margarita heeft de samenwerking met Nicolaï en Pen opgezegd. Niemand van de betrokkenen wil vertellen waarom.

Koppe en Böhler verdedigden samen met hun kantoorgenoot S. Franken recent nog Volkert van der G., de moordenaar van Pim Fortuyn. Het hof veroordeelde Van der G. vorige maand tot achttien jaar cel voor het doden van de toenmalige voorman van de LPF.

Margarita trok Nicolaï en Pen in februari aan voor een schadeclaim tegen de staat. De prinses en haar man, Edwin de Roy van Zuydewijn, deden dat omdat ze volgens eigen zeggen door het Koninklijk Huis zijn tegengewerkt. Daardoor leed het bedrijfje van De Roy van Zuydewijn schade, stellen Margarita en haar man.

In maart heeft het echtpaar ook aangifte gedaan tegen voormalig premier Kok en ex-minister van Binnenlandse Zaken De Vries. Margarita heeft in mei samen met haar man uitgebreid met de rijksrecherche gesproken om de aangifte toe te lichten.

Het paar beschuldigt de vroegere bewindslieden van valsheid in geschrifte, schending van het ambtsgeheim, oplichting en ambtsdwang. Ze zijn ook van mening dat bewindslieden ten onrechte hebben verzuimd te onderzoeken of leden van het Koninklijk Huis hun privacy hebben laten schenden.

Margarita en Edwin vertelden dit jaar in HP/De Tijd en ook in het Duitse weekblad Stern dat leden van het Koninklijk Huis hen hebben gedwarsboomd. Verder gaven ze aan dat het hof ten onrechte de inlichtingendienst onderzoek liet doen naar -de Margarita's familie onwelgevallige- Edwin.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 4 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Margarita nu met Böhler in zee

Bekijk de hele uitgave van maandag 4 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken