Bekijk het origineel

Diamanten

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Diamanten

3 minuten leestijd

"In het diamantenvak worden geen contracten opgemaakt bij transacties. Je schudt de hand, zegt "mazzel en brooche" en dat is het."

Diamantair Benno Leeser van Gassan Diamonds kan zich een leven zonder diamanten niet voorstellen, zegt hij in Het Financieele Dagblad van 31 juli.

"Al eeuwen zeggen we tegen boeren: jou hebben we voor dit werk niet meer nodig. Ga maar wat anders doen. Dat is nu werkelijk vooruitgang. We sterven niet meer van de honger."

De Wageningse wetenschapper Pieter Vereijken voorziet in Boerderij dat er over tien jaar geen boer meer is in Nederland.

"Dan valt mijn oog op het etiket: biefstuk mals rund, prijs 8,98 euro per kilo; referentienummer 041519; geboren in: Ierland; gemest in: Nederland; geslacht in: Ierland; uitgesneden in: Nederland. Leve de vrije handel."

Wilma van der Meer lucht in Boerderij haar hart over het gesleep met dieren en vlees.

"Ik heb wel Kamerleden op bezoek gehad die niet begrijpen dat er met zoveel gebouwen en machines toch geen inkomen voor je inzit. Je krijgt dan ook steevast de opmerking: dan stop je er toch mee?"

Henk Nienhuis uit Odoornerveen (Dr.) is als bestuurder van de akkerbouwvakbond NAV betrokken bij de werkgroep Landbouw en Armoede en maakt soms schrijnende dingen mee. Boerderij.

"Klanten die op aanbiedingen afkomen, zijn onbetrouwbaar. Ze stappen snel over naar de concurrent. Prijsacties zijn ongeschikt voor het opbouwen van langdurige relaties."

Studente Joanneke Krietemeijer onderzocht voor haar doctoraalscriptie "Superloyaliteit" het hoe en waarom van supermarkttrouw. Distrifood.

"We moeten wel meedoen met de technologie van magneetzweefbanen. Het is een project met de impact van de Afsluitdijk destijds. Je denk toch niet dat er over twintig jaar in Europa nog wordt gevlogen? Geld hoeft geen probleem te zijn. Dat heeft het bedrijfsleven wel."

Voorzitter Dolf Vogd van de Groningse Kamer van Koophandel zegt in Ondernemen dat Groningen alles moet doen om een snelle verbinding met Amsterdam en Schiphol te realiseren.

"Zij zouden een commissarisseninstituut moeten oprichten met een keurmerk. Ze zouden duidelijk moeten maken aan welke regels en normen zij zich houden. Maar ze geven blijkbaar nog steeds de voorkeur aan achterkamertjesbeleid en geheime bijeenkomsten over de problematiek van topsalarissen."

Jaap van Manen, partner bij PricewaterhouseCoopers en hoogleraar accountantscontrole in Groningen, stelt in Forum dat de commissie-Tabaksblat meer had moeten inzoomen op de taak van commissarissen bij de vaststelling van topsalarissen en beloningen.

"De invulling van goed rentmeesterschap vereist dus een moeilijke politieke afweging in de afruil tussen enerzijds het doen verminderen van de staatsschuld en anderzijds beleidsintensiveringen ten behoeve van de verbetering van de economische structuur."

VU-econoom Frank den Butter probeert in Economenblad begrip te kweken voor de moeilijke afwegingen die het kabinet-Balkenende II moet maken.

"De beurs kan zeker een indicator zijn van herstel, maar dit is lang niet altijd zo. Voor echt herstel lijkt het me nog te vroeg. Het beursklimaat is iets stabieler, maar de onderliggende macro-economische bedreigingen zijn nog niet uitgekristalliseerd."

Arnoud Boot, hoogleraar corporate finance en financiële markten aan de Universiteit van Amsterdam, vindt in FEM Business dat de Nederlandse beurs de afgelopen jaren te zwaar is gezakt, maar vindt het recente herstel nog geen reden om te juichen.

"Het voldoen aan de regels van het Stabiliteitspact garandeert zeker de financiële stabiliteit, maar gaat ten koste van de macro-economische stabiliteit en efficiënte overheidsuitgaven en belastingheffing."

De Britse topeconoom Willem Buiter bepleit in FEM Business de herformulering van het Europese Stabiliteitspact.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 4 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Diamanten

Bekijk de hele uitgave van maandag 4 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken