Bekijk het origineel

Tientallen scholen klagen over uitblijven offerte internetbedrijf

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Tientallen scholen klagen over uitblijven offerte internetbedrijf

2 minuten leestijd

DEN HAAG (ANP) - Tientallen scholen hebben bij Stichting Ict op School geklaagd over de traagheid van hun internetaanbieder nl.tree.

Ondanks veler verzoek heeft nl.tree nog steeds geen informatie gegeven over de tarieven en voorwaarden die het Haagse bedrijf vanaf 1 januari hanteert. De scholen hebben de offerte nodig om nl.tree te kunnen vergelijken met andere aanbieders. Eind 2003 loopt het centrale contract tussen de onderwijsinstellingen en nl.tree af.

Scholen kunnen vanaf 18 augustus via een speciaal inlognummer een offerte van nl.tree tegemoet zien. Te laat, vond directeur Mees van Krimpen van Stichting Ict op School gisteren. Volgens hem had de offerte van nl.tree er al moeten liggen. "Het bedrijf moet oppassen dat het geen misbruik maakt van zijn positie. Die offerte moet er liever vandaag dan morgen komen."

Internetaanbieder nl.tree is de bouwer en beheerder van het zogeheten kennisnet, waarop circa 11.000 onderwijsinstellingen zijn aangesloten. Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen sloot daartoe eind jaren negentig een centraal contract met nl.tree. Vanaf volgend jaar staat het scholen vrij hun eigen internetaanbieder te kiezen.

Volgens Van Krimpen is nl.tree "al in het voordeel" ten opzichte van andere leveranciers omdat het bedrijf een relatie heeft met de onderwijsinstellingen. Ook heeft nl.tree toegang tot hun gegevens. "Door niet open te zijn over de prijzen lijkt het erop dat nl.tree dit voordeel wil uitbuiten", stelde Van Krimpen gisteren.

Nl.tree vindt het jammer dat de onderneming de zwartepiet krijgt toegeschoven. "De minister is bezig met het formuleren van kwaliteitseisen", zegt directeur E. Zegwaart. "Zolang wij niet weten welke kwaliteit er moet komen, kunnen we ook geen goede offerte maken. We kunnen natuurlijk wel een slag in de lucht doen, maar daar heeft niemand wat aan." Nl.tree heeft de scholen voor de vakantie een brief gestuurd waarin stond dat die offerte pas later komt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 5 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Tientallen scholen klagen over uitblijven offerte internetbedrijf

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 5 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken