+ Meer informatie

Provincie Utrecht blijft op zondag in de ether

1 minuut leestijd

UTRECHT - De provincie Utrecht blijft meewerken aan de radiorubriek "Provincie dichtbij", die op zondag wordt uitgezonden.

Dat heeft het college van gedeputeerde staten van de provincie geantwoord op vragen van SGP-statenlid M. F. van Leeuwen.

Via een programma waar RTV Utrecht subsidie voor krijgt, wil het provinciebestuur de inwoners van de provincie zo goed mogelijk informeren. Tot voor kort werden alleen de leden van het college van gedeputeerde staten voor het programma geïnterviewd. Sinds de invoering van het dualisme worden echter ook statenleden in het programma ondervraagt.

De SGP-statenfractie zegt hier geen medewerking aan te verlenen omdat het programma op zondag wordt uitgezonden. De opnames vinden op vrijdag plaats.

De partij vindt dat door de uitzending op zondag een deel van de inwoners van de provincie juist niet wordt bereikt en dat het programma daarom afbreuk doet aan de doelstelling. De fractie had het college gevraagd in overleg te treden met RTV Utrecht over andere uitzendtijden.

Het college van gedeputeerde staten deelt de bezwaren van de SGP echter niet en zal niet met RTV Utrecht in gesprek te gaan over wijziging van de afspraken, zegt het in antwoord op vragen van SGP'er Van Leeuwen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.