Bekijk het origineel

Nederlander wint fietskoerierswedstrijd

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Nederlander wint fietskoerierswedstrijd

2 minuten leestijd

WASHINGTON (ANP) - Amerikaanse fietskoeriers hadden het afgelopen weekend het nakijken toen de Nederlander Lex van Rooij (alias Lex Flex) uit Nistelrode als eerste eindigde bij de Noord-Amerikaanse fietskoerierswedstrijd.

De 27-jarige Brabander, die vier jaar lang pakjes bezorgde voor Tour de Ville Fietskoeriers in Eindhoven, verblijft twee jaar in de VS en kon Nederland daarom vertegenwoordigen bij deze wedstrijd.

"Mijn collega's van Tour de Ville deden dit jaar mee aan het Europees kampioenschap in Londen. Aangezien ik hier zit, kon ik er niet bij zijn en daarom beloofde ik ze aan deze wedstrijd mee te doen", zei Van Rooij gisteren. Lex Flex moest het als enige Nederlander opnemen tegen ongeveer 150 Amerikaanse en Canadese koeriers. De deelnemers van de North American Cycle Courier Championships (NACCC) moesten in een paar uur tijd een parcours afleggen waarbij ze diverse afleveropdrachten meekregen.

De Nederlandse koerier kwam na twee uur en een kwartier over de eindstreep en bleek alle opdrachten goed te hebben volbracht. Het viel hem het zwaarst zijn fiets bij de afleverposten steeds op slot te zetten. "Gelukkig kan ik snel fietsen, want dat gefriemel met het sleuteltje kostte veel tijd." Hoewel Van Rooij eerder aan kampioenschappen heeft meegedaan, veroverde hij nog nooit een eerste plaats.

De koerier heeft inmiddels zijn studie afgerond, maar wil zijn carrière blijven combineren met het koerierswerk. "Want ik ben een koerier in hart en nieren."

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 5 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Nederlander wint fietskoerierswedstrijd

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 5 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken