Bekijk het origineel

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

"Wiegendood mogelijk door dromen"

1 minuut leestijd

SYDNEY (RTR) - Wiegendood kan mogelijk optreden doordat de baby droomt dat hij weer in de baarmoeder zit en daarom stopt met ademhalen. Tot die theorie komt een Australische wetenschapper. Hij adviseert daarom het bedje van de baby niet al te knus te maken.

Volgens George Christos kunnen baby's gaan dromen dat ze zich weer in de baarmoeder bevinden. Daar hoefden ze zelf geen adem te halen en daardoor stoppen ze dan in hun droom met ademen. Christos geeft les aan de Curtin University of Technology in de Australische stad Perth. Hij onderzocht onder meer hoe de hersenen informatie verwerken.

Wiegendood is een belangrijke doodsoorzaak bij zuigelingen en nog steeds een raadsel voor artsen en wetenschappers. De tientallen verklaringen variƫren van buikligging en het gebruik van verontreinigde matrasjes tot roken tijdens de zwangerschap en hartzwakte. Tips daarvoor hebben het aantal gevallen van wiegendood al doen afnemen.

De meeste sterfgevallen doen zich voor bij baby's van twee tot vier maanden. Volgens Christos zijn baby's onder de twee maanden nog niet in staat te dromen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 5 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 5 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken