Bekijk het origineel

Zes jaar en TBS voor 'duivelsmoord'

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Zes jaar en TBS voor 'duivelsmoord'

1 minuut leestijd

AMSTERDAM (ANP) - De 31-jarige R. M. uit Amsterdam is gisteren door de rechtbank in zijn woonplaats veroordeeld tot zes jaar celstraf en TBS. De rechtbank achtte bewezen dat M. in oktober zijn huisgenoot heeft vermoord. De officier van justitie had acht jaar en TBS geëist.

M. zag in de 34-jarige M. Blouhi de verpersoonlijking van de duivel. Hij doodde hem met meerdere messteken en sneed het hart uit het lichaam. Het lichaam verborg hij in recreatiegebied Spaarnwoude. Het hart van het slachtoffer is nooit gevonden.

M. meldde zich een dag na de moord zelf op het politiebureau. Een dag eerder deed ook zijn neefje dit. Hij vertelde dat in zijn woning iemand was doodgestoken. De politie trof inderdaad sporen aan van een steekpartij, maar vond geen lichaam. Een dag later werd het mysterie op aanwijzen van de verdachte opgelost.

De rechtbank oordeelde gisteren, evenals het Pieter Baan Centrum, dat M. sterk verminderd toerekeningsvatbaar was. Het PBC achtte de kans op herhaling ook zeer groot. Volgens de officier van justitie des te meer aannemelijk, omdat M. bij de politie had verklaard dat er "nog zeer veel duivels rondlopen." Het was reden voor de rechtbank om M. TBS met dwangverpleging op te leggen.

M. verklaarde twee weken geleden tijdens de rechtszitting dat hij tijdens de moord handelde onder invloed van zwarte magie. Volgens de psycholoog had hij de zwarte magie er echter achteraf bijgehaald om zijn eigen gedrag te kunnen verklaren.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 6 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Zes jaar en TBS voor 'duivelsmoord'

Bekijk de hele uitgave van woensdag 6 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken