Bekijk het origineel

Statistieken Suriname weg door brand

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Statistieken Suriname weg door brand

"Alle moeite voor niets geweest"

2 minuten leestijd

PARAMARIBO (ANP) - Al het papiermateriaal van het Algemeen Bureau voor de Statistiek (ABS) in de binnenstad van Paramaribo is bij een brand verloren gegaan, inclusief de gegevens van de onlangs gehouden volkstelling. Het vuur ontstond gisterochtend vroeg, vermoedelijk in het aangrenzende pand van de rechter-commissaris.

Het was gisteravond onduidelijk of er een nieuwe volkstelling komt. Door gebrek aan geld wordt de kans daarop niet groot geacht. De volkstelling, gehouden in april van dit jaar, was de eerste sinds 1980.

Twee jaar geleden werd het monumentale gebouw van de rechter-commissaris ontruimd na een brand. Het verlaten pand was een centrum van zwervers en drugsverslaafden. Het is nu volledig in vlammen opgegaan. Van het ABS staat alleen de benedenverdieping er nog. De politie stelt een onderzoek in.

Directie en personeel van het ABS zijn verslagen. Van vooral de gegevens van de volkstelling is geen duplicaat. "Gebrek aan geld heeft ons altijd parten gespeeld", zegt ABS-directeur I. Sno, "en het ziet ernaar uit dat alle moeite voor niets was." Hij is nog niet in staat een volledig overzicht te geven van de totale materiële schade.

Behalve het papiermateriaal van het Surinaamse Bureau voor de Statistiek is ook de personeelsadministratie van het ministerie van Sociale Zaken door brand verloren gegaan. Het gebouw waarin die administratie was ondergebracht, stond achter het verlaten pand van de rechter-commissaris waar vermoedelijk de brand ontstond. Bij daglicht is geconstateerd dat verscheidene gebouwen in de omgeving van de brandhaard schroeischade opliepen.

Het effect van het verloren gaan van de personeelsadministratie bij Sociale Zaken is nog niet te overzien.

Brandweerlieden klagen al geruime tijd over gebrek aan adequaat materieel. De historische binnenstad van Paramaribo, met veel houten huizen, staat op de Werelderfgoedlijst van de Unesco.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 6 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Statistieken Suriname weg door brand

Bekijk de hele uitgave van woensdag 6 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken