Bekijk het origineel

Rotterdams raadslid Smit bestolen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Rotterdams raadslid Smit bestolen

1 minuut leestijd

ROTTERDAM (ANP) - Dieven hebben in de nacht van maandag op dinsdag ingebroken in het stadhuis van Rotterdam. Dat bevestigde de politie gisteren. Uit de werkkamer van gemeenteraadslid Smit (NieuwRechts) zijn twee computers, een digitale camera en papieren gestolen.

Smit vermoedt dat de daders linkse activisten zijn die het gericht op hem hadden gemunt. "Ik denk dat dit intimidatie is. Ze willen me afschrikken, omdat ik flink aan de weg aan het timmeren ben."

Op de computers staan volgens Smit belangrijke documenten. "Alles wat ik de laatste maanden heb geschreven. Analyses, strategie├źn, kortom dingen die politiek gezien interessant zijn."

Het raadslid, dat in februari uit Leefbaar Rotterdam stapte en een eigen fractie begon, vindt dat de politie laks optreedt. "Na alle aangiftes waar de politie niets mee heeft gedaan wegens bedreiging en smaad is dit nu weer de zoveelste zaak waar vast niets mee zal gebeuren. De wijkagent en de technische recherche zijn tot nu toe maar drie minuten binnen geweest."

Smit gaat een eigen ordedienst formeren om voor zijn persoonlijke beveiliging te zorgen. "Ik laat me niet van de wijs brengen, maar ben hier wel flink van geschrokken."

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 7 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Rotterdams raadslid Smit bestolen

Bekijk de hele uitgave van donderdag 7 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken