Bekijk het origineel

Reed Elsevier houdt voor 2003 vast aan groeiscenario

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Reed Elsevier houdt voor 2003 vast aan groeiscenario

2 minuten leestijd

LONDEN (ANP) - Het Brits-Nederlandse uitgeversconcern Reed Elsevier heeft in de eerste helft van dit jaar een winst voor belastingen gerealiseerd van 596 miljoen euro. Dat is lager dan de 641 miljoen in dezelfde periode van 2002, een gevolg van de duurdere euro ten opzichte van de dollar.

Topman Crispin Davis toonde zich vanmorgen tevreden over de resultaten, die overeen kwamen met de verwachtingen van analisten. Reed Elsevier handhaaft zijn doelstelling om dit jaar, exclusief het effect van wisselkoersen, dubbelcijferige winstgroei te realiseren. Daarnaast verwacht de onderneming omzetcijfers die hoger liggen dan het marktgemiddelde.

Reed Elsevier heeft last van de sterke euro. Zonder valutaschommelingen was de winst in het eerste halfjaar 3 procent hoger uitgekomen. Ook de omzet kwam lager uit. In de eerste zes maanden realiseerde Reed Elsevier een omzet van circa 3,4 miljard euro tegen ruim 3,9 miljard in de eerste helft van 2002.

Het resultaat uit de operationele activiteiten kwam wel hoger uit. Dit bedrijfsresultaat steeg van 295 miljoen euro in de eerste helft van 2002 naar 345 miljoen in hetzelfde tijdvak van 2003.

Het tweede halfjaar is bij Reed Elsevier altijd belangrijker dan de eerste helft vanwege het seizoensgebonden karakter van een aantal activiteiten. Zo verkoopt de onderneming bijvoorbeeld voor de start van het nieuwe studiejaar meer schoolboeken en medische uitgaven. "We verwachten een versnelling van de groei in de tweede helft van dit jaar", zei Davis.

Hoewel Reed Elsevier de rest van dit jaar vol vertrouwen tegemoet ziet, opereert de onderneming in moeilijke marktomstandigheden. In de eerste helft van dit jaar behaalden de uitgeeftakken Legal en Science & Medical zowel een omzet- als een winstgroei.

Bij beide divisies gooiden valutaverschillen echter roet in het eten, waardoor de bedragen in euro's lager uitkwamen.

Op de Amsterdamse effectenbeurs was Reed Elsevier in trek bij beleggers.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 7 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Reed Elsevier houdt voor 2003 vast aan groeiscenario

Bekijk de hele uitgave van donderdag 7 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken