Bekijk het origineel

Schietincidenten in Leeuwarden opgelost

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Schietincidenten in Leeuwarden opgelost

1 minuut leestijd

LEEUWARDEN (ANP) - De drie schietincidenten die Leeuwarden eind juni deed opschrikken, zijn opgelost. Dat liet het openbaar ministerie in Leeuwarden gisteren weten. Bij de schietpartijen vielen een dode en drie zwaargewonden. Alle incidenten speelden zich af in het Antilliaanse circuit.

Twee 23-jarige Antillianen uit Leeuwarden bekenden dat zij een 19-jarige Antilliaanse man uit Leeuwarden op 26 juni hebben doodgeschoten. Zij verklaarden dit te hebben gedaan omdat de man een verklaring aan de politie wilde afleggen over een eerder gezamenlijk schietincident. Het drietal, de twee verdachten en het slachtoffer, had toen op twee Chinese mannen geschoten. De twee 23-jarigen hebben ook deze schietpartij bekend.

Bij de dodelijke schietpartij raakte ook een 21-jarige man zwaargewond. Zijn toestand is nog steeds zorgelijk. Volgens het OM zou hij zijn neergeschoten, aangezien hij getuige was van de moord op de 19-jarige Antilliaan.

Eerder bekende een 34-jarige man uit Leeuwarden al verantwoordelijk te zijn voor een van de drie schietpartijen. Hij schoot na een ruzie op drie mannen, maar niemand werd geraakt.

De twee 23-jarige verdachten bekenden ook nog dat ze op 1 juni een 85-jarige man hebben beschoten omdat hij hen achtervolgde toen zij een fiets hadden gestolen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 7 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Schietincidenten in Leeuwarden opgelost

Bekijk de hele uitgave van donderdag 7 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken