Bekijk het origineel

Veel hogere winst voor SanomaWSOY

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Veel hogere winst voor SanomaWSOY

1 minuut leestijd

HELSINKI (ANP) - Het Finse mediaconcern SanomaWSOY heeft in het tweede kwartaal van dit jaar de winst flink zien toenemen tot 42,6 miljoen euro. In dezelfde periode van 2002 bedroeg die winst 10,3 miljoen euro.

Kostenbesparingen lagen aan de basis van de forse winstgroei, aldus het bedrijf uit Finland gisteren. Daarnaast had het mediaconcern lagere rentelasten dan in het tweede kwartaal in 2002. De omzet kwam uit op 599,3 miljoen euro, tegen 584,5 miljoen euro.

SanomaWSOY is in Nederland uitgever van een groot aantal tijdschriften zoals Libelle, Marie Claire en Donald Duck. Het Finse bedrijf kocht de Nederlandse tijdschriften in 2001 van VNU. Daarnaast is SanomaWSOY actief in acht andere Europese landen.

De omzet nam over de eerste zes maanden van dit jaar met 1,7 procent toe tot 1,2 miljard euro. De winst steeg tot 75,3 miljoen euro. Dat is 32,7 procent meer dan in de eerste zes maanden van 2002. De winst werd positief beïnvloed door een eenmalige bate van 12 miljoen euro uit de verkoop van de aandelen in het Noorse bedrijf Company A-pressen ASA.

De tijdschriftentak blijft kwakkelen. Het onderdeel Sanoma Magazines zag de omzet in de eerste helft van dit jaar met 1,9 procent slinken tot 483,1 miljoen euro. De winst kwam uit op 32 miljoen euro, dat is 7,5 procent lager dan in de eerste zes maanden van vorig jaar.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 8 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Veel hogere winst voor SanomaWSOY

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 8 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken