Bekijk het origineel

Medisch specialisten zetten actie voort

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Medisch specialisten zetten actie voort

2 minuten leestijd

UTRECHT (ANP) - De medisch specialisten in de academische ziekenhuizen zetten hun actie voor een betere betaling voort. Sinds vorige maand weigeren ze mee te werken aan de registratie van een aantal medische handelingen.

De actie, die was gepland tot 14 augustus, zal een maand langer duren, liet de Landelijke Vereniging van Artsen in Dienstverband (LAD) gisteren weten. "Minister Hoogervorst van Volksgezondheid heeft nog niets van zich laten horen", aldus de LAD. Van de huidige acties merken de patiƫnten niets. Als voortzetting van de actie niets uithaalt, gaan de artsen zondagsdiensten draaien.

De Vereniging van Academische Ziekenhuizen (VAZ) heeft de minister begin juli gevraagd bij te dragen aan de bekostiging van specialisten in academische ziekenhuizen. Aangezien een reactie van de bewindsman is uitgebleven, constateren de LAD en de Orde van Medisch Specialisten dat de actie geen resultaat heeft gehad.

De specialisten in de acht academische ziekenhuizen verdienen een stuk minder dan hun collega's in de algemene ziekenhuizen. Daardoor vertrekken veel medici naar elders. Eerder dit jaar bereikten de specialisten en de VAZ wel een principeakkoord over een loonsverhoging, maar voorwaarde was dat de overheid daarvoor geld beschikbaar zou stellen.

De registratie van medische handelingen, waaraan specialisten voorlopig niet meewerken, is nodig om een nieuw bekostigingssysteem te kunnen invoeren. In dat nieuwe systeem, dat de overheid op 1 januari wil beginnen, zijn vaste prijzen aan bepaalde handelingen gekoppeld. De registratie moet daarvoor informatie geven.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 8 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Medisch specialisten zetten actie voort

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 8 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken