Bekijk het origineel

Israël bereid tot concessies

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Israël bereid tot concessies

1 minuut leestijd

JERUZALEM (ANP) - Israël is met Amerikaanse kritiek in het achterhoofd bereid de bouw van een deel van de muur op de Westelijke Jordaanoever uit te stellen. Dat heeft een Israëlische functionaris vandaag in The New York Times gezegd.

Het gaat om de muur die Israël wil plaatsen rond de grote nederzetting van Ariel. De Amerikaanse president Bush noemde die muur al eerder "een probleem." Volgens de anonieme Israëlische functionaris zou Bush liever zien dat de muur via een andere route zou lopen. "Daarover proberen we nu een oplossing te vinden."

Israël wil het netwerk van muren, hekken, prikkeldraad en grensposten bouwen om zelfmoordenaars tegen te houden die vanuit de Palestijnse gebieden naar Israël willen. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Powell, heeft al eerder gesuggereerd dat Israël er op uit is om land te veroveren. "De muur ontwikkelt zich op een manier die het erg moeilijk zal maken verder te gaan met de routekaart", aldus Powell eerder in de Israëlische krant Maariv. De routekaart is het vredesplan voor het Midden-Oosten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 8 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Israël bereid tot concessies

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 8 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken