Bekijk het origineel

Lindenberg betreurt Den Hertog-filiaal

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Lindenberg betreurt Den Hertog-filiaal

Deel personeel neemt ontslag bij Rotterdamse boekhandel

3 minuten leestijd

ROTTERDAM - Uitgeverij Den Hertog uit Houten is van plan een nieuw filiaal in de omgeving van Rotterdam te starten. Oud-directeur M. Louwerse van Lindenberg Boeken&Muziek in Rotterdam krijgt de leiding. Een zestal personeelsleden van Lindenberg heeft inmiddels ontslag genomen. Lindenberg en Den Hertog opereren beide voornamelijk in reformatorische kring.

Directeur P. Lindenberg van Lindenberg Boeken&Muziek is bepaald niet gelukkig met de gang van zaken. "Ik ben niet ingelicht over deze stap van Den Hertog en dat is niet collegiaal." Hij wijst erop dat Den Hertog ook met een afdeling antiquariaat wil beginnen. "Op deze manier ontstaat er dus een kloon van Lindenberg."

Volgens Lindenberg heeft Den Hertog een deel van zijn staf "weggekocht" door op een strategisch moment een personeelsadvertentie in het Reformatorisch Dagblad te plaatsen. "Ik stond vorige week woensdag zelf op de beurs Naar Buiten in Barneveld en kon toen weinig uitrichten. Een dag later kreeg ik te horen dat er zes ontslagbrieven op mijn bureau lagen. Die waren gebaseerd op telefoontjes naar aanleiding van de advertentie in het RD, want een aantal van hen was met vakantie." Hij wijt de overstap van zijn mensen aan "groepsdenken dat niet valt te doorbreken."

Onder het personeel van Lindenberg ontstond eerder dit jaar onrust toen duidelijk werd dat P. Lindenberg per 1 mei (opnieuw) de leiding van het bedrijf zou overnemen. Verschillende medewerkers voorzagen dat samenwerking met de nieuwe directeur problemen zou geven.

De komst van Lindenberg leidde tot het terugtreden van M. Louwerse, die zeven jaar lang de directie van de boekhandel voerde. Hij zocht daarop naar mogelijkheden om in het boekenvak voor zichzelf te kunnen beginnen.

Directeur W. den Hertog van uitgeverij Den Hertog ontkent dat er al benoemingen zijn gedaan voor de nieuwe vestiging. "De sollicitatietermijn loopt nog tot volgende week en er is veel belangstelling. We kunnen dus kiezen. Alleen de heer Louwerse is aangenomen. Hij wilde na zijn ontslag graag een nieuwe zaak beginnen, maar beschikte niet over de financiële middelen. En verder staat het iedereen natuurlijk vrij om te reageren op de personeelsadvertentie die wij hebben geplaatst. Overigens zijn we al jaren bezig om onze boekhandelspoot te versterken met een filiaal ergens in de Randstad. Deze kwestie komt dus niet uit de lucht vallen. En wat Lindenberg betreft: een goede zaak met een goede klantenkring hoeft niet bang te zijn voor concurrentie."

Den Hertog sluit een overname van Lindenberg -waar in het verleden vaker sprake van is geweest- niet uit, maar "het is nu wel één minuut voor twaalf. Als ik volgende week beslis waar ik met het filiaal ga beginnen en mijn handtekening zet, is het over. Lindenberg kan nog bij me aankloppen, maar dan moet het wel in één dag of twee dagen rond zijn." Lindenberg zegt "nooit" in zee te zullen gaan met Den Hertog.

Lindenberg vraagt morgen in een advertentie in deze krant vijf nieuwe medewerkers. "Met hen proberen we het oude elan in de zaak terug te krijgen."

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 8 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Lindenberg betreurt Den Hertog-filiaal

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 8 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken