Bekijk het origineel

Elf doden bij aanslag in Bagdad

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Elf doden bij aanslag in Bagdad

2 minuten leestijd

BAGDAD (AP) - De aanslag met een krachtige autobom op de Jordaanse ambassade in Bagdad van gisteren heeft elf mensen het leven gekost, meldde een lijkenhuis.

Meer dan vijftig mensen raakten gewond, van wie een groot aantal ernstig. Onder de gewonden is de Jordaanse consul, Karim Shushan.

Vermoedelijk is buiten de muur rond het ambassadecomplex een met explosieven volgeladen minibusje ontploft. De explosieven zouden van een afstand tot ontploffing zijn gebracht. Het busje is volledig verwoest. Verschillende andere auto's buiten het ambassadecomplex zijn uitgebrand.

De Jordaanse minister van Informatie, Nabil al-Sharif, veroordeelde de "laffe aanslag." "Deze criminele daad sterkt onze vastberadenheid om steun te blijven geven aan het Iraakse broedervolk", zei hij.

In het ambassadegebouw waren naar schatting dertig mensen aan het werk op het moment van de explosie, die zo krachtig was dat de klap een paar honderd meter verderop nog te voelen was. De schade aan het complex leek beperkt te zijn gebleven tot een ingestorte muur.

De daders wilden mogelijk wraak nemen op Jordanië omdat dat land de Amerikanen heeft geholpen bij hun aanval op Irak. Jonge Iraakse mannen verzamelden zich kort na de aanslag bij de toegangspoort tot het ambassadecomplex, waar ze portretten van de Jordaanse koning Abdullah II en diens overleden vader, koning Hussein, vernielden.

Kort na de aanslag arriveerden Amerikaanse militairen in tanks en humvees ter plaatse. De Amerikanen namen meteen de controle over het gebouw over en grendelden de omgeving af.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 8 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Elf doden bij aanslag in Bagdad

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 8 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken