Bekijk het origineel

Man uit Bilthoven wil niet uit brandend huis

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Man uit Bilthoven wil niet uit brandend huis

4 minuten leestijd

BILTHOVEN - Een bewoner van een brandende flatwoning in Bilthoven moest donderdag met geweld uit zijn huis verwijderd worden. Hij wilde zijn brandende woning aan de Schorpioen niet verlaten. Dat maakte de politie gisteren bekend. Een brandweerman kreeg tijdens het blussen een balk op zijn arm en moest door ambulancepersoneel geholpen worden. De omliggende woningen zijn enige tijd ontruimd geweest.

Meer fietsende agenten in Culemborg

CULEMBORG - Het aantal agenten op de mountainbike in Culemborg en Buren neemt gestaag toe. Sinds kort zijn er twee agenten bijgekomen die hun werk op de fiets moeten doen. In Buren surveilleren nu vier fietsende agenten, in Culemborg zes. De agenten zijn vooral effectief als het gaat om het betrappen op heterdaad. De fietsen zijn bedoeld voor slecht bereikbare gebieden, zoals de binnenstad, recreatiegebieden en industrieterreinen.

Steekvlam verwondt man en vrouw op boot

DRONTEN - Een 45-jarige man en een 42-jarige vrouw uit Krommenie zijn donderdagavond gewond geraakt op hun boot, die in het Drontermeer lag. De man was bezig met het ontkoppelen van de gaskoelkast, toen er een steekvlam ontstond. Hierdoor liepen hij en de vrouw brandwonden op. Hun 4-jarig zoontje bleef ongedeerd. Ook een aanwezige hond raakte niet gewond. De twee werden overgebracht naar de Isala klinieken in Zwolle. De politie heeft de zaak in onderzoek. De boot lag in de buurt van de Roggebotsluis tussen Dronten en Kampen.

Duik in ondiep water in Enschede dodelijk

ENSCHEDE - Op het recreatiepark de Rutbeek in Enschede vond donderdagmiddag een ernstig ongeval plaats. Een 22-jarige Enschedeƫr dook in ondiep water, waarbij hij zwaargewond raakte. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij op de intensive care werd opgenomen. Gistermorgen werd na diverse onderzoeken bekend dat de man een dwarslaesie had opgelopen.

Pony in Enschede twee keer in hoofd gestoken

ENSCHEDE - De eigenaar van een pony heeft bij de politie in Enschede aangifte gedaan van het feit dat het beestje in de nacht van 31 juli op 1 augustus met een scherp voorwerp twee keer in zijn hoofd is gestoken. De mishandeling vond plaats in een weiland aan de Euregioweg in Enschede. De eigenaar heeft de pony door een dierenarts laten behandelen. Tot nu toe is niet gebleken dat deze dierenmishandeling iets te maken heeft met de slachtpartijen van een schaap, begin juli aan de Heersenkampweg en van een pony maandag 4 augustus aan de Viermarkenweg.

Mogelijk legionella in doucheruimten

FLEVOLAND - De gemeente Noordoostpolder heeft gisteren de doucheruimten van vijf sportlocaties gesloten, nadat bij een controle het vermoeden was gerezen dat er mogelijk sprake is van de legionellabacterie. Het gaat om De Triangel in Marknesse, de Evert van Benthemhal in Ens en de gymzaal Meteorenstraat, Pampuspad en Muzisch Centrum in Emmeloord. Over twee weken moet duidelijk worden of er daadwerkelijk sprake is van legionella. Het onderzoek zal zo lang duren omdat de monsters elf dagen op kweek worden gezet.

Man mishandelt en berooft familielid

SOEST - Een 19-jarige man uit Soest is donderdagavond in een woning aan de Prins Bernhardlaan aangehouden omdat hij verdacht wordt van mishandeling en beroving van een 20-jarig familielid. Dat maakte de politie gisteren bekend. De politie, die in de woning een vechtende familie aantrof, wist de gewonde vrouw naar het politiebureau te brengen. Verder werd ook een 16-jarige jongen aangehouden, omdat hij de agenten uitgescholden had.

Gewapende overval op uitzendbureau

UTRECHT - Op uitzendbureau Multi-Job aan de Biltstraat in Utrecht is gisteren een gewapende overval gepleegd. Doordat de politie snel ter plaatse was, kon de dader bij het verlaten van het pand aangehouden worden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 9 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

Man uit Bilthoven wil niet uit brandend huis

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 9 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

PDF Bekijken