Bekijk het origineel

Tijgerbeet

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Tijgerbeet

2 minuten leestijd

Een tijger in de dierentuin van Chisinau, de hoofdstad van Moldavië, heeft de rechterarm afgebeten van een 10-jarig meisje. Het kind ging een deur door die uitsluitend voor personeel bestemd is en stak haar hand door de tralies omdat ze het dier wilde aaien. De tijger, vier jaar oud en wel vaker agressief, greep het hoofd van het meisje met zijn poten en beet haar arm af. Het meisje ligt in ernstige toestand in het ziekenhuis. Haar arm was niet te redden. Aan haar hoofd heeft het meisje alleen wat schaafwonden. De politie en de dierentuin onderzoeken hoe het meisje bij de tralies heeft kunnen komen.

Snelbier

Dorstigen in een Zuid-Duits café kunnen hun bier voortaan met een vingerafdruk betalen. Stamgasten hebben geen geld of creditcard meer nodig , stelt de eigenaar van het horeca-etablissement in Heilbronn. Van geïnteresseerde klanten wordt met een elektronisch apparaat een vingerafdruk genomen. De gasten moeten verder hun naam en bankrekeningnummer opgeven. Voortaan hoeven ze elke keer als zij wat bestellen, slechts een vinger in het apparaat te houden. De openstaande rekeningen van de geregistreerde klanten worden automatisch van hun bankrekeningen afgeboekt. Volgens de uitvinders is het de eerste keer wereldwijd dat het systeem in de horeca wordt toegepast.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 9 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

Tijgerbeet

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 9 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

PDF Bekijken