Bekijk het origineel

Liberale minister Iran in de aanval

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Liberale minister Iran in de aanval

1 minuut leestijd

TEHERAN (AP) - De hervormingsgezinde Iraanse minister van Binnenlandse Zaken heeft zaterdag opdracht gegeven tot sluiting van alle kantoren die de conservatieve krachten hebben opgezet om kandidaten voor de verkiezingen van volgend jaar te screenen.

Alle provinciebestuurders hebben van de minister het bevel gekregen de toezichtskantoren die op last van de Raad van Hoeders worden opgezet te sluiten. De staatskrant Iran heeft dat gisteren gemeld.

Volgens minister Abdolvahed Mousavi Lari zijn de toezichtskantoren in strijd met de wet omdat het parlement niet met de oprichting ervan heeft ingestemd. "Er bestaat geen wettelijke basis voor deze kantoren", aldus de minister. De conservatieve Raad van Hoeders en het ministerie van Binnenlandse Zaken ruziën al langer over de kieslijst voor de aanstaande verkiezingen, die voor februari staan gepland.

De Raad van Hoeders, waarvan de leden worden aangewezen door ayatollah Ali Khamenei, is een paar maanden geleden in stilte begonnen de kantoren op te zetten. Door in het hele land vertegenwoordigingen te hebben, kan de raad de politieke standpunten van alle mogelijke kandidaat-parlementsleden achterhalen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 11 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Liberale minister Iran in de aanval

Bekijk de hele uitgave van maandag 11 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken