Bekijk het origineel

Scholen nemen hittemaatregelen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Scholen nemen hittemaatregelen

1 minuut leestijd

KAMPEN - In het noorden van het land zijn vandaag, ondanks de hitte, de scholen weer begonnen. Op verschillende scholen worden maatregelen genomen om de warmte voor de kinderen dragelijk te maken.

Op de Groen van Prinstererschool in Kampen komen de kinderen pas morgen voor het eerst naar school. De kinderen mogen water halen als ze dorst hebben. "We gaan geen tropenrooster draaien", aldus directeur C.M. van Eckeveld. "Veel kinderen gaan in deze hitte laat naar bed, dus zijn ze 's morgens bijna niet wakker te schudden."

De school met de Bijbel "Het Visnet" in Grafhorst draait vandaag slechts een halve dag. "We moesten vanmorgen ineens heel snel actie ondernemen, en hebben besloten om 12 uur te stoppen", zegt directeur C. P. Zeedijk.

In Urk zijn de kinderen vandaag weer aan het gewone lesprogramma begonnen. Ingrijpende aanpassingen zijn niet waarschijnlijk, omdat de hitte de komende week waarschijnlijk weer afneemt", aldus R. Post, directeur van een van de vier Urkse basisscholen.

In Apeldoorn is de jaarlijkse zomercampagne van het Internationaal Kinder-Evangelisatie Genootschap (IKEG) afgeblazen in verband met de warmte. "Om in deze situatie in de open lucht spelletjes te doen is echt onverantwoord", aldus ds. J. M. Storm, directeur van het genootschap. Waarschijnlijk wordt de campagne verzet naar de herfsvakantie.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 11 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Scholen nemen hittemaatregelen

Bekijk de hele uitgave van maandag 11 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken