Bekijk het origineel

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

"Duitse auteur Günther Wallraff werkte voor Stasi"

1 minuut leestijd

BERLIJN (ANP) - Elf jaar geleden verbood een rechter om de Duitse schrijver Günther Wallraff te betichten van een Stasi-verleden. Vandaag doet de Duitse krant Die Welt het toch.

De krant zegt documenten te hebben die zouden bewijzen dat Wallraff wel degelijk op de loonlijst stond bij de vroegere Oost-Duitse veiligheidsdienst. In 1992 klaagde Wallraff, bekend van onder meer "Ik Ali", het boulevardblad Super met succes aan. Wallraff heeft altijd gezegd dat voor die stelling geen enkel bewijs was te vinden.

Die Welt zegt vandaag dat bewijs nu wel te hebben opgedoken. Daaruit blijkt volgens de krant dat Wallraff in 1968 geregistreerd als "onofficiële medewerker" van de buitenlandse-spionagedienst van het ministerie van Staatsveiligheid.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 11 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Bekijk de hele uitgave van maandag 11 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken