Bekijk het origineel

Politiecharges bij feest in Dronten

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Politiecharges bij feest in Dronten

2 minuten leestijd

DRONTEN - De politie heeft gisternacht enkele charges uitgevoerd om het Redeplein in Dronten schoon te vegen toen feestgangers voor ongeregeldheden zorgden. Er zijn elf personen gearresteerd, waarna de rust terugkeerde.

De festiviteiten van de Meerpaaldagen -de jaarlijkse feestdagen van Dronten- verliepen zaterdag zonder enige wanklank. Tijdens het opruimen van het feestterrein begonnen de ongeregeldheden.

Een 21-jarige man uit Dronten nam omstreeks 4.00 uur ongevraagd plaats op de achterbank van een politieauto. Hij weigerde de auto te verlaten, waarna de politie hem eruit zette. Een vriend wilde hem helpen en begon te vechten. Beide mannen werden aangehouden.

De politie moest omstanders die zich ermee wilden gaan bemoeien op afstand houden. De agenten bevalen onrustzoekende jongelui zich te verwijderen. Eén jongere deed dat niet en kwam telkens terug. Toen hij ook beledigend werd, is ook hij opgepakt. Daarna volgden de charges. Daarbij zijn opnieuw mensen ingerekend voor bedreiging en verzet of omdat zij zich niet uit de voeten maakten na een bevel van de politie.

Drie arrestanten komen uit Harderwijk, Harkstede en Utrecht. De rest woont in Dronten. De verdachten zijn 21 tot 29 jaar oud en één persoon is 51 jaar.

Een van hen is inmiddels in vrijheid gesteld, de rest zit nog achter de tralies voor nader onderzoek.

Voor de Meerpaaldagen waren twaalf politieagenten ingezet. Zij kregen tijdens de ongeregeldheden assistentie van tien collega's uit Almere, Lelystad, Kampen en Emmeloord. De politie zette ook diensthonden in. Eén arrestant liep bijtwonden aan zijn been op.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 11 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Politiecharges bij feest in Dronten

Bekijk de hele uitgave van maandag 11 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken