Bekijk het origineel

Veel bezwaarschriften tegen kokkelvisserij

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Veel bezwaarschriften tegen kokkelvisserij

2 minuten leestijd

HARLINGEN - Een recent gehouden actie tegen de mechanische kokkelvisserij in de Waddenzee heeft 2102 bezwaarschriften opgeleverd van verontruste bewoners en gebruikers van het Waddengebied.

Deze bezwaarschriften zijn gistermiddag aangeboden aan directeur-generaal A. van der Zande van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

De Waddenvereniging en andere natuurorganisaties, waaronder Vereniging Natuurmonumenten, Wilde Kokkels en It Fryske Gea, zeggen de bezwaarschriftenactie te zijn begonnen om "een duidelijk politiek signaal af te geven." Tijdens de overhandiging van de bezwaarschriften door de directeuren Jan Bauer van Natuurmonumenten en Hans Revier van de Waddenvereniging, werd het ministerie van LNV opnieuw verzocht zijn verantwoordelijkheid te nemen en de vergunning in te trekken.

De natuurorganisaties zien zich gesteund in hun eis door het succes van de bezwaarschriftenactie. Revier zei tijdens de overhandiging dat de vergunning nooit verleend had mogen worden. Bauer onderstreepte dat. "Wij zijn verontrust, bezorgd en verontwaardigd", aldus de directeur van Natuurmonumenten.

Directeur-generaal Van der Zande van LNV, die zichzelf een echte vogelliefhebber noemt, zei dat hij ondanks dat hij deze actie zeer serieus neemt, toch aan de vergunning gebonden is. "Want die is verleend op grond van bestaand beleid." De verbijstering van de natuurbeschermers komt vooral voort uit het feit dat de overheid opnieuw een vergunning heeft verleend aan de mechanische kokkelvissers om 3 miljoen kokkelvlees op te vissen. Natuurorganisaties, vissers en de overheid zijn in afwachting van de uitkomst van het evaluatieonderzoek (EVA II).

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 12 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Veel bezwaarschriften tegen kokkelvisserij

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 12 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken