Bekijk het origineel

Doden bij aanslagen in Israël

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Doden bij aanslagen in Israël

2 minuten leestijd

JERUZALEM - Twee zelfmoordaanslagen van Palestijnen binnen een uur hebben vanochtend aan vier mensen, onder wie de twee daders, die zichzelf opbliezen, het leven gekost. Dertien personen raakten gewond. De aanslagen hadden plaats bij Tel Aviv en bij de Joodse nederzetting Ariel op de Westelijke Jordaanoever.

Bij de explosie in een winkelcentrum in Rosh Haayin, in de buurt van Tel Aviv, is naast de dader een Israëliër gedood. Even later kwamen bij de aanslag bij Ariel ook de dader en een Israëliër om. Daar raakten drie mensen zwaargewond.

Nog geen enkele groepering heeft de verantwoordelijkheid voor de aanslagen opgeëist. Bij de terreurdaad in Rosh Haayin zijn tien gewonden gevallen. Rosh Haayin is de Israëlische stad die het dichtst bij de Westelijke Jordaanoever ligt. Volgens de Israëlische krant Ha'aretz had de zelfmoordenaar een bom bij zich en liet hij die ontploffen bij de ingang van een winkel. In het gebied golden al enige tijd strenge veiligheidsmaatregelen.

Nauwelijks een uur later volgde de tweede aanslag, bij een bushalte bij de Joodse nederzetting Ariel op de Westelijke Jordaanoever.

Een Israëliër werd gedood en drie mensen raakten zwaargewond, aldus de Israëlische radio. Volgens de krant Ha'aretz liet de Palestijn een bom ontploffen toen hij drie Israëliërs bij een bushalte zag.

Het zijn de tweede en derde grote aanslag sinds Palestijnse gewapende groeperingen zes weken geleden een bestand afkondigden. De laatste zelfmoordaanslag was op 7 juli, ten noorden van Tel Aviv, en kostte een vrouw het leven.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 12 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Doden bij aanslagen in Israël

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 12 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken