Bekijk het origineel

Arcadis schrapt 275 arbeidsplaatsen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Arcadis schrapt 275 arbeidsplaatsen

2 minuten leestijd

AMERSFOORT (ANP) - Het ingenieursbureau Arcadis schrapt dit jaar in Nederland 275 arbeidsplaatsen om de kosten te verlagen.

Slechtere marktomstandigheden en gestegen pensioenlasten nopen het bedrijf tot deze ingreep. Dat heeft Arcadis vanmorgen laten weten bij de bekendmaking van de cijfers over het tweede kwartaal.

De nettowinst daalde met 16 procent naar 5,7 miljoen euro, vooral als gevolg van valuta-effecten en van de slechtere economische situatie in Nederland. De omzet verminderde licht, met 2 procent, tot 198 miljoen euro. Autonoom was er sprake van een daling van 11 procent.

Van de 275 arbeidsplaatsen waar het bedrijf vanaf wil, zijn er inmiddels 100 verdwenen door beƫindiging van tijdelijke contracten en door natuurlijk verloop. Bij Arcadis werkten tot voor kort wereldwijd 8500 mensen.

De helft van de winstdaling in het tweede kwartaal is toe te schrijven aan koersdalingen van Amerikaanse, Braziliaanse en Chileense valuta's. Over de eerste zes maanden kwam de omzet uit op 391 miljoen euro, tegen 395 miljoen euro in de eerste zes maanden van 2002. De nettowinst over die periode daalde van 10,6 miljoen tot 9,3 miljoen euro.

Arcadis waarschuwde dat de winst over geheel 2003 10 tot 15 procent lager zal uitpakken. Van het lagere resultaat komt 5 procent door valutadalingen.

"De vooruitzichten op lange termijn zijn gunstig, maar de huidige economische realiteit beperkt de groei", constateerde bestuursvoorzitter H. Noy. De resultaten zijn op niveau gebleven, alleen niet in Nederland, zo meent hij. De overnames van de afgelopen tijd zullen een positief effect hebben op de resultaten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 12 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Arcadis schrapt 275 arbeidsplaatsen

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 12 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken