Bekijk het origineel

Problemen door uitval stroom deel Groningen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Problemen door uitval stroom deel Groningen

2 minuten leestijd

GRONINGEN (ANP) - Urenlang hebben honderden bedrijven in het oostelijke deel van de binnenstad van Groningen gistermiddag ervaren hoe het is wanneer op een van de warmste dagen van het jaar, midden in een hittegolf, de stroom uitvalt.

"Je merkt plotseling hoe totaal afhankelijk je hele bedrijf is van elektriciteit. De telefoon doet het niet. Maar ook de computers, internet, fax en je archief. Het is ongelooflijk, maar van het ene moment op het andere kun je echt helemaal niets meer", zeggen medewerkers van Uitzendbureau Prima Personeelsplanning aan het Damsterdiep.

Kort voor twee uur gebeurde in Groningen datgene waar wegens de hitte al voortdurend op werd gezinspeeld: het uitvallen van de elektriciteit. Het is onduidelijk of de oorzaak te maken heeft met overbelasting van het elektriciteitsnet. Bij de grote bedrijven in het centrum rond de Grote Markt was er geen stroomuitval.

Vooral voor de ijsverkopers was het een zeer vervelende situatie. "Ons softijs smelt gestaag weg. En het vervelende is dat we helemaal niets kunnen doen. We moeten maar wachten tot de stroom het weer doet", zegt Anton Saadou van cafetaria Het Poortershuisje aan het Damsterdiep.

Medewerkers van wasserette Handy Wash aan het Schuitendiep zijn niet bepaald vrolijk. "De wasmachines waren aan het draaien toen alles plotseling stopte. Het is vervelend dat we onze klanten nu niet kunnen helpen. Maar ik ben vooral benieuwd of onze machines ook beschadigd zijn geraakt. We zitten hier nu al tien jaar, maar dit is ons nog nooit overkomen."

Tot de meest gelukkige middenstanders behoorde gistermiddag E. Split van de Dierenspeciaalzaak Groningen aan de Nieuweweg. Dit bedrijf verkoopt onder meer zeldzame tropische vissen. Langzaam kwam het in de problemen omdat het zuurstoftekort bij de vissen toenam. Maar net toen Split en medewerkers zich ernstig zorgen begonnen te maken, floepte plotseling het licht weer aan.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 12 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Problemen door uitval stroom deel Groningen

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 12 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken