Bekijk het origineel

Azerbeidzjan arresteert voorgangers

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Azerbeidzjan arresteert voorgangers

1 minuut leestijd

GOUDA - Twee voorgangers van de niet-geregistreerde baptistengemeente in Gandsja zijn tot tweemaal toe opgepakt terwijl zij een samenkomst in hun gemeente leidden. Een van hen hangt uitzetting uit Azerbeidzjan boven het hoofd.

Op 18 juli drongen politieagenten en overheidsfunctionarissen de woning binnen waar de baptistengemeente van Gandsja op dat moment een samenkomst hield. De twee voorgangers, Ismailov en Moesajev, werden gearresteerd en alle Bijbels en andere geestelijke lectuur in beslag genomen, zo bericht de stichting Friedensstimme.

Nadat zij weer waren vrijgelaten, werden pasfoto's van de twee op de regionale tv vertoond en werd meegedeeld dat deze personen landverraders en gevaarlijke illegale religieuze leiders zijn.

Op 30 juli verstoorden agenten en overheidsfunctionarissen opnieuw een samenkomst van de gemeente. Voor de tweede keer werden de twee voorgangers gearresteerd en weggevoerd. Op het politiebureau werd hen verboden nog langer samenkomsten te leiden. Ismailov werd vrijgelaten, maar Moesajev niet. Hij heeft de Kazakse nationaliteit en staat in Kazachstan als inwoner geregistreerd. Tegen hem worden voorbereidingen getroffen om hem uit te wijzen naar Kazachstan.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 12 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Azerbeidzjan arresteert voorgangers

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 12 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken