Bekijk het origineel

Toedracht schietpartij Den Haag onbekend

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Toedracht schietpartij Den Haag onbekend

4 minuten leestijd

DEN HAAG - De toedracht van een schietpartij maandagavond bij station Hollands Spoor in Den Haag is nog in nevelen gehuld. Een 38-jarige Hagenaar overleed, nadat hij was beschoten toen hij op zijn scooter langs het station reed. De politie zweeg gisteren in alle talen over de zaak, "in het belang van het onderzoek." De 24-jarige bijrijder van de 38-jarige man en een 36-jarige automobiliste werden tijdens de schietpartij ook geraakt door kogels. Zij raakten gewond aan hun benen.

Geld gestolen uit

kerkkluis Deventer

DEVENTER - Afgelopen weekend is geld gestolen uit een kluis van de Grote of Lebuïnuskerk in Deventer. De dader wist waarschijnlijk waar de kluissleutel lag en nam ongeveer 500 euro weg. Vermoedelijk is de diefstal tijdens de kerkdienst van afgelopen zondag gepleegd. Er zijn geen sporen van braak aangetroffen, aldus een woordvoerder van de politie IJsselland.

Geldzak geroofd in

binnenstad Enschede

ENSCHEDE - Een medewerkster van een kledingzaak in de Enschedese binnenstad is maandag overvallen toen ze de dagopbrengst in twee zakken naar de bank bracht. De eerste kon ze nog in de nachtkluis deponeren, de andere werd weggegrist door een man die plotseling achter haar stond. Hoeveel geld er in deze tweede zak zat, is niet bekend.

Woningovervallers

op heterdaad betrapt

ETTEN-LEUR - De politie heeft gisteravond laat twee mannen op heterdaad betrapt bij een overval op een woning in Etten-Leur. Twee agenten hebben de overvallers met getrokken vuurwapens overmeesterd en aangehouden. Het gaat om twee mannen tussen de 25 en de 30 jaar. Een van de twee overvallers was gewapend, de andere was drie slachtoffers aan het tapen. Bij de overmeestering raakte een van de slachtoffers lichtgewond.

Boze boeren maaien

berm voor provincie

HAZERSWOUDE - Zeven boze boeren hebben maandag onder het toeziend oog van politieagenten de bermen gemaaid van de N11 bij Hazerswoude. Ze hoopten op een proces-verbaal, om zo hun zaak voor de rechter te kunnen bepleiten. De boeren waren boos omdat Rijkswaterstaat de bermen niet wil maaien. Er zou geen geld voor zijn. Het onkruid heeft een slechte invloed op de kwaliteit van het omringende grasland, zo vinden de boeren. Inmiddels heeft Rijkswaterstaat aangekondigd alsnog te gaan maaien in september. Daarmee is een rechtszaak van de baan.

Doden Maastricht zijn

Afghaanse en dochter

MAASTRICHT - De twee lichamen die maandagavond in een flat aan de Karolingenstraat in Maastricht zijn gevonden, zijn van de 36-jarige bewoonster, afkomstig uit Afghanistan, en haar 9-jarig dochtertje. De politie gaat uit van een misdrijf, zo maakte ze gisteren bekend. Een buurvrouw meldde maandagavond bij de politie dat zij de bewoonster van het bewuste pand geruime tijd niet meer had gezien.

Brand in Rotterdams

kantoor Fortis Bank

ROTTERDAM - In een kantoor van de Fortis Bank in het centrum van Rotterdam heeft gistermiddag korte tijd brand gewoed. Op de zevende verdieping van de toren aan de Coolsingel vatte een oververhit noodaggregaat vlam. Volgens de brandweer liep één persoon rookvergiftiging op. De brandweer was snel ter plaatse om het vuur te blussen. Het pand hoefde niet te worden ontruimd.

Man rijdt met paard

en wagen op snelweg

TERWISPEL - De politie heeft maandagmiddag de handen vol gehad aan een 65-jarige man uit Tijnje (Friesland), die bij Terwispel met zijn paard en wagen op de snelweg A7 reed. Hoewel een agent het hem verbood, bleef de man doorrijden. Ook een poging de koetsier klem te rijden mislukte in eerste instantie. Toen de wagen met de rechterwielen in een sloot terechtkwam en omsloeg, zagen de agenten hun kans schoon. Op de wal ontstond een fikse worsteling tussen de man en de agenten. De Fries zit nog steeds vast op het politiebureau.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 13 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Toedracht schietpartij Den Haag onbekend

Bekijk de hele uitgave van woensdag 13 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken