Bekijk het origineel

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

"Libië erkent schuld Lockerbie"

1 minuut leestijd

WASHINGTON (AFP) - De VS, Groot-Brittannië en Libië hebben een akkoord bereikt over een regeling waarbij Tripoli de verantwoordelijkheid voor de aanslag in 1988 op een Pan Am-vliegtuig boven Lockerbie, op zich neemt. Dit hebben diplomatieke bronnen rond de onderhandelingen gemeld.

Libië zou bereid zijn om in een brief aan de Verenigde Naties te verklaren dat het verantwoordelijk is voor de bomaanslag, waarbij 259 inzittenden van het vliegtuig en 11 inwoners van het Schotse plaatsje Lockerbie om het leven kwamen. Het akkoord over de zaak leidt waarschijnlijk tot het opheffen van de VN-sancties tegen Libië, die na het Lockerbie-drama werden ingesteld. Mogelijk zouden ook de Amerikaanse strafmaatregelen tegen Tripoli worden opgeheven.

Libië heeft lange tijd geweigerd de schuld van de aanslag op zich te nemen, onder meer om een grote golf van rechtszaken en schadeclaims te vermijden. Onder druk van de VN-sancties leverde Tripoli enkele jaren geleden twee verdachten uit.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 13 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Bekijk de hele uitgave van woensdag 13 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken