Bekijk het origineel

Brabantse hulp voor politie Zuid-Limburg

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Brabantse hulp voor politie Zuid-Limburg

2 minuten leestijd

MAASTRICHT (ANP) - Het water staat de politie Limburg-Zuid door personeelsgebrek zo aan de lippen, dat zij voor het onderzoek naar de dood van een 36-jarige Afghaanse vrouw en haar 9-jarige dochter in Maastricht de hulp heeft moeten inroepen van vijf Brabantse rechercheurs.

Dat heeft een woordvoerder van de politie in Maastricht gisteren gezegd.

De politie vond maandagavond de lichamen van moeder en dochter in een flat aan de Karolingenstraat, nadat een buurvrouw over stankoverlast had geklaagd. De lichamen verkeerden in verregaande staat van ontbinding.

De Brabantse rechercheurs blijven in Maastricht tot het onderzoek naar deze zaak is afgerond. De politie vond gistermorgen een lichaam van een vrouw in de Maas onder de Wilhelminabrug in Maastricht. Nog onduidelijk is of de politie Limburg-Zuid ook voor deze vondst assistentie van buiten de provincie in moet roepen. De politie in Maastricht kan geen beroep meer doen op de recherche van Limburg-Noord, omdat die ook "tot haar nek in het werk zit", aldus de woordvoerder.

De zaak van de Afghaanse moeder en haar dochter is de 23e zware zaak in minder dan een jaar tijd voor de recherche in Zuid-Limburg. Normaal heeft de politie te maken met ongeveer tien zware zaken per jaar.

Er is praktisch geen tijd meer voor middelgrote zaken. Niet alleen kunnen er per zaak steeds minder rechercheurs worden ingezet, ook komt de politie aan andere zaken niet meer toe, zoals drugszaken, carjacking en de ontmanteling van inbrekersbendes.

"Daar komt bij dat je bij het opstarten van een onderzoek altijd veel mensen nodig hebt", zegt de woordvoerder. "Voor het onderzoek naar de Afghaanse doden hebben we twintig mensen ingezet. Bovendien ontstaat nu de situatie dat we het probleem verleggen: we halen capaciteit weg uit andere korpsen, die het ook al druk genoeg hebben."

De politiewoordvoerder spreekt van "een zeer ernstige situatie." Twee weken geleden trok de politie Limburg-Zuid al aan de bel. Volgens de korpsleiding kon zij geen zaken meer aan. Vorige week kwamen er echter nog drie zware zaken bij: de vermissing van een garagehouder in Maastricht die naar eigen zeggen ondergedoken bleek voor Turkse schuldeisers, de overval op de Rabobank in Maastricht en een vermoedelijke gifmoord in Heerlen. De dubbele moord in Maastricht is de druppel die de emmer deed overlopen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 14 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Brabantse hulp voor politie Zuid-Limburg

Bekijk de hele uitgave van donderdag 14 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken