Bekijk het origineel

Plunderingen in Den Bosch

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Plunderingen in Den Bosch

1 minuut leestijd

DEN BOSCH (ANP) - De politie heeft naar nu pas blijkt dinsdagavond vijf mensen aangehouden voor rellen en plunderingen in Den Bosch.

In de wijk De Reit hebben zeker zestig mensen, in leeftijd variërend van 20 tot 40 jaar, vernielingen aangericht. Dat blijkt uit een verslag van Omroep Brabant Radio dat vanmorgen werd uitgezonden.

De groep richtte vernielingen aan in winkelcentrum Ploosschehof, dat genomineerd staat voor sloop. Daarbij hebben ze een drogisterij geplunderd. De aanwezige politie werd ook door de groep geïntimideerd. Buurtbewoners lieten aan Omroep Brabant weten dat de politie pas na de rellen met versterkingen naar de wijk kwam. Daardoor konden maar vier mannen en een vrouw uit Den Bosch worden aangehouden.

Ook gisteravond was het weer onrustig in de wijk in Den Bosch-Noord. Burgemeester T. Rombouts is ter plaatse geweest en heeft een samenscholingsverbod afgekondigd. De politie wilde bevestigen noch ontkennen dat er iets in de wijk was gebeurd. De gemeente was gisteravond niet bereikbaar voor commentaar.

In het verslag van de regionale omroep bevestigde woordvoerder H. Loerakker van de gemeente Den Bosch dat er rellen zijn geweest in de wijk.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 14 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Plunderingen in Den Bosch

Bekijk de hele uitgave van donderdag 14 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken