Bekijk het origineel

Nieuwe huizen bij Tsjernobyl

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Nieuwe huizen bij Tsjernobyl

1 minuut leestijd

KIEV (DPA) - De Oekraïense regering is van plan nieuwe huizen en publieke voorzieningen te bouwen voor mensen die sinds de ramp met de kerncentrale Tsjernobyl in 1986 in de omgeving zijn blijven wonen.

Hierdoor moeten de bewoners van het radioactieve gebied de beschikking krijgen over elektriciteit, schoon water en moderne behuizing. Dit maakte het Russische persbureau Interfax gisteren bekend.

In april 1986 ontplofte een reactor in de kerncentrale van Tsjernobyl. Het was de ergste ramp in de geschiedenis van de kernenergie. In een straal van 70 kilometer werd alle menselijke bewoning verboden. Desondanks bleven ongeveer 5000 Oekraïense en Wit-Russische burgers achter in het gebied, dat ook wel als de 'doodszone' bekend staat. Ze wilden niet vertrekken omdat zij dachten dat ze geen vervangend onderdak zouden krijgen.

Om de algemene levensstandaard in de achtergebleven streek te verbeteren, wil de regering het moratorium op bouwactiviteiten opheffen. Volgens een regeringsmedewerker is een nieuwe wet in de maak om dat verbod ongedaan te maken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 14 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Nieuwe huizen bij Tsjernobyl

Bekijk de hele uitgave van donderdag 14 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken