Bekijk het origineel

Vrouw verstopt lichaam moeder onder bed

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Vrouw verstopt lichaam moeder onder bed

3 minuten leestijd

NARBONNE (AP) - Een vrouw in Narbonne in het zuiden van Frankrijk heeft ruim drie jaar lang het lichaam van haar moeder verborgen gehouden in huis. De politie ontdekte het skelet maandag bij een inval in het huis onder een bed in een kamer die zorgvuldig was afgesloten tegen de stank. De politie was ingeschakeld door artsen, die het was opgevallen dat de vrouw al een tijd geen recept meer kwam halen voor haar medicijnen.

Iran verwerpt verdrag

voor vrouwenrechten

TEHERAN (AP) - De Raad van Wachters heeft een besluit van het Iraanse parlement om een verdrag van de Verenigde Naties over de rechten van vrouwen te ondertekenen verworpen, omdat het verdrag niet strookt met de islamitische wetgeving. Besluiten van het parlement behoeven de goedkeuring van de Raad van Wachters, die bestaat uit niet-gekozen conservatieve geestelijken. Het parlement stemde eind juli voor ratificatie van het Verdrag ter Beëindiging van Alle Vormen van Discriminatie Tegen Vrouwen.

Arbeiders verdrinken

in plas bloed

AMMAN (AP) - Zeven Egyptische gastarbeiders zijn in een Jordaans slachthuis verdronken in een plas schapen- en kippenbloed. De Egyptenaren waren ingehuurd om de plas op te ruimen, omdat de pomp die het bloed gewoonlijk afvoert het had begeven. Volgens een woordvoerder van de Jordaanse burgerbescherming verdronken de gastarbeiders na onwel te zijn geworden door de stank in het slachthuis. Hun lichamen werden dinsdag gevonden.

Jackpot van 66 miljoen

euro gevallen in Italië

ROME (AP) - In de Italiaanse lotto is gisteren na 44 trekkingen de jackpot gevallen. De jackpot was opgelopen tot 66 miljoen euro. Volgens de Italiaanse loterij-organisatie SISAL is er in een Europese loterij nog nooit zo'n hoog bedrag op één lot gevallen. Het winnende lot werd verkocht in een plaats met 4000 inwoners in de buurt van Milaan. De winnaar meldde zich niet direct.

Zwemmende tieners

in Kosovo beschoten

PRISTINA (AP) - Tieners die in het westen van Kosovo in een rivier aan het zwemmen waren, zijn gisteren door een of meer onbekenden beschoten. Twee van de kinderen werden gedood en vier raakten gewond. Dat heeft de VN-politie bekendgemaakt. Twee van de gewonden zijn er zeer slecht aan toe. Op een gewond Albanees meisje na waren alle slachtoffers Servische Kosovaren. De daders zijn ontkomen.

Vice-gouverneur

St.-Petersburg gewond

ST.-PETERSBURG (AP) - De vice-gouverneur van Sint Petersburg, Anatoli Kagan, lag gisteren op de intensive care met hoofdwonden die hij dinsdag heeft opgelopen toen hij bij het flatgebouw waar hij woont door onbekenden werd aangevallen. Volgens het persbureau Interfax heeft Kagan een schedelbasisfractuur opgelopen. De autoriteiten gaan uit van straatroof.

Oekraïense journalist

zwaar mishandeld

KIEV (AP) - De 24-jarige Oekraïense journalist Edoeard Malinovskii is dinsdagavond in de stad Donetsk in het oosten van Oekraïne zo zwaar mishandeld dat hij met verwondingen aan het hoofd en interne bloedingen is opgenomen. Vrienden en collega's van Malinovskii hebben dit gisteren gezegd. Malinovskii, wiens toestand ernstig, maar stabiel wordt genoemd, werkt voor de nieuwssite Ostriv en voor de door de VS gesponsorde Hromadskii Radio (Publieke Omroep). Hij werd in elkaar geslagen nadat hij een café had verlaten.

Mensensmokkelaars in

België veroordeeld

BRUSSEL (AP) - Een Belgische rechtbank heeft gisteren een Oostenrijkse vrachtwagenchauffeur en een Belg van Turkse afkomst tot maximaal twee jaar gevangenisstraf veroordeeld wegens mensensmokkel. De rechter acht bewezen dat de twee in 2002 dertig illegale vluchtelingen naar Groot-Brittannië hebben gesmokkeld. Ze rekenden de vluchtelingen 50 euro per persoon voor de overtocht. Volgens de Belg bewees hij de vluchtelingen een dienst door ze naar Groot-Brittannië over te brengen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 14 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Vrouw verstopt lichaam moeder onder bed

Bekijk de hele uitgave van donderdag 14 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken